Ω, Θεέ μου, αυτοί είναι πιο σχιζοφρενείς από τον Αντρέας Λούμπιτς

wpid-wp-1464614297235.jpeg

Ω, Θεέ μου, αυτοί είναι πιο σχιζοφρενείς από τον πιλότο της Germanwings Αντρέας Λούμπιτς που κάρφωσε το αεροπλάνο στις Αλπεις.

-Το Μνημόνιο που υπογράψαμε ενός συμπυκνωμένου αποσταγμένου νεοφιλελευθερισμού που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ. Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα…

Την ίδια στιγμή-σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- ακόμα βαθύτερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί ήταν η ύφεση της ελληνικής οικονομίας του πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις που εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, αντί για 1,3% που ήθελαν οι πρώτοι υπολογισμοί. Επί τα χείρω αναθεωρήθηκε η ύφεση και σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή συγκριτικά με τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015, καθώς η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε κατά 0,5%, αντί για 0,4% που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Τα τελικά μεγέθη επηρέασαν τα νεότερα στοιχεία για τη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης (-1,3%) και των επενδύσεων στην οικονομία (-2,7%).

Oι Ελληνες πολίτες χρωστάνε:

86 δις ευρώ στην Εφορία,

107 δις ευρώ σε κόκκινα δάνεια,

37 δις ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και

2,7 δις ευρώ στην αλανιάρα ΔΕΗ των Φωτόπουλων!

Κι όλα αυτά λίγες ώρες πριν τους πρώτους πλειστηριασμούς ακινήτων. Στο μεταξύ χιλιάδες Ελληνες πολίτες εγκαταλείπουν την χώρα αναζητώντας τρόπους να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Πάνω από 10.000 επιχειρήσεις καθημερινά ξεκινάνε τις διαδικασίες μετεγκατάστασης από την Κόλαση…

image

http://kourdistoportocali.com