O Σημίτης οσμίζεται την αιματοχυσία και βγαίνει από το κάδρο

wpid-wp-1464615747049.jpeg

Ακόμη κι αν δεχθούμε το επιχείρημα των πλουσιόπαιδων του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Ψυχάρης και η διαπλοκή επιχειρούν να επιστρατεύσουν τον πρώην πρωθυπουργό, η απάντηση του Κώστα Σημίτη είναι αποκαλυπτική:

«Ο κ. Σημίτης έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη ενός ρεύματος μεταρρυθμιστικού από όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Αυτή η επισήμανση δεν σημαίνει και την ανάληψη της οργάνωσης του συγκεκριμένου έργου. Το έργο ανήκει σε αυτούς που συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή και εκπροσωπούν τις διάφορες τάσεις της Κεντροαριστεράς» αναφέρουν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού.

O Σημίτης σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο καθώς οσμίζεται στην ατμόσφαιρα την μυρωδιά του αίματος, την αιματοχυσία. Μην ξεχνάτε άλλωσε με πόση μαεστρία δραπέτευσε από τον πρωθυπουργικό θώκο και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποφεύγοντας την προσωπική ήττα στις εθνικές εκλογές. Ο Σημίτης επιστρέφει το τόπι με μαεστρία Μέσι επιλέγοντας τον ρόλο του ευπρεπούς παρατηρητή. Kι αυτό εξαιτίας τού λιτού βίου ο οποίος του επιτρέπει να κρατάει τα προσχήματα του σοβαρού πολιτικού.

image

image

Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που τόσο ο Ψυχάρης, όσο και ο Μπόμπολας επιχείρησαν να επαναφέρουν τον Κώστα Σημίτη στην πρώτη γραμμή. Τα πρωτοσέλιδα του ΒΗΜΑτος και του Πρώτου Θέματος αποτελούν από μόνα τους αδιάψευστα ντοκουμέντα. Οχι, ο Σημίτης δεν πρόκειται να επιστρέψει εν μέσω ελικοπτέρων, ανοιγμένων κεφαλών, εμπρησμών τύπου Μαρφίν, κουμπουριών που έχουν σιγήσει και οδυνηρών εθνικών απωλειών. (Δεν λησμονεί άλλωστε ότι υπήρξε ο πρωθυπουργός των Ιμίων). Αυτός είναι ο οδικός χάρτης του αμέσως επόμενου διαστήματος για το παρα-Κράτος Ελλάδα. Ενα παρα-Κράτος που συνηδειτοποιεί καθημερινά με τρόμο ότι οι πολίτες του έχουν στραγγίξει, έχουν σταματήσει να πληρώνουν και τρέμει στην ιδέα ότι δεν θα έχει να πληρώσει τους κομματικούς στρατούς του. Οπως ακριβώς το Κράτος του Ισλάμ που αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα ρευστότητας. Οι διορισμένοι γενίτσαροι του Δημοσίου και οι φαύλοι μετακλητοί σαρδανάπαλοι της εκάστοτε κυβέρνησης πλησιάζει η στιγμή που θα μείνουν απλήρωτοι. Να γιατί:

Oι Ελληνες πολίτες χρωστάνε:

86 δις ευρώ στην Εφορία,

107 δις ευρώ σε κόκκινα δάνεια,

37 δις ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και

2,7 δις ευρώ στην αλανιάρα ΔΕΗ των Φωτόπουλων!

Aυτές οι οφειλές οδηγούν στην αιματοχυσία. Σ΄αυτό το εκρηκτικό τοπίο λοιπόν έρχονται να προστεθούν και οι πλειστηριασμοί με την υπογραφή του Προκόπη Παυλόπουλου που υποδύεται τον Πρόεδρο σε Ανύπαρκτη Δημοκρατία.

Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν το αίμα. Ο Σημίτης όταν θα φλέγεται το Κολωνάκι-πολύ σωστά θα φροντίσει να βρίσκεται στη Γερμανία για παράδειγμα.

Ο Τελευταίος των Μοικανών που θα μπορούσε να αναλάβει δράση με φόντο ένα πολεμικό μέτωπο με αίμα και νεκρούς στους δρόμους είναι ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο πρώην κομμουνιστής και νυν κεντρικός τραπεζίτης είναι η τελευταία ελπίδα αυτού του εγχώριου παρακράτους το οποίου τα σύνορα πολύ σύντομα (το “σύντομα” σε ιστορικό χρόνο) θα περικλείουν μόνο την Στερεά Ελλάδα.
Μείνετε συντονισμένοι…

image

http://kourdistoportocali.com