Έκτακτο: Έσκασε πύραυλος στην Νότια Ρωσία λόγος για 50 νεκρούς κάνουν τα Ρωσικά ΜΜΕ

wpid-wp-1466448081364.jpeg

Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στη Νότια Ρωσία, όταν σε δοκιμαστική λειτουργία πτήσης πυραύλου ξέσπασε φωτιά στη μηχανή. Το περιστατικό συνέβη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ashuluk, λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ αφού ξέσπασε η φωτιά, ακολούθησαν διαδοχικές εκρήξεις. Οι Αρχές έχουν εκκενώσει τις γύρω περιοχές και 600 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Στην περιοχή έσπευσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει το RIA Novosti.
Αρχικά, στη δοκιμαστική πτήση φαίνεται να ξέσπασε φωτιά στη μηχανή του πυραύλου και στη συνέχεια σημειώθηκαν εκρήξεις, χωρίς να έχει τραυματιστεί, ωστόσο κάποιος τεχνικός της βάσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το RIA Novosti.

image

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 50 άνθρωποι πληροφορία όμως που δεν επιβεβαιώνει το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ashuluk, γίνονται συχνά δοκιμές πτήσης πυραύλων και είναι μια από τις βασικές βάσεις της αεροπορίας. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα.
Το τελευταίο σοβαρό δυστύχημα έγινε το 2011, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε μια δοκιμαστική πτήση πυραύλου με αποτέλεσμα 8 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σε αντίστοιχο ατύχημα, το 2013, είχαν σκοτωθεί 2 άτομα της στρατιωτικής υπηρεσίας.

image

http://scoops.gr