Δημοσιογράφοι, εφημερίδες, μαρτυρίες, ντοκουμέντα: Τον Μαυρίκο τον σκότωσαν. Μόνον η αστυνομία δεν βρήκε στοιχεία.

wpid-wp-1465648492668.jpeg

Ο δημοσιογραφικός κόσμος «βουίζει» για τις… εγκληματικές διαστάσεις του τραγικού συμβάντος του εκδότη της εφημερίδας Τάκη Μαυρίκου, που κάηκε ζωντανός στο υπερασφαλές αυτοκίνητό του επί της Αττικής Οδού…

Η πλειοψηφία των εφημερίδων, από οποιοδήποτε πολιτικό φάσμα και αν ανήκουν, μπροστά στην πασιφανή και κραυγαλέα αλήθεια προβάλλουν τις διαστάσεις αυτού του απίστευτου συμβάντος, τόσο με υπόνοιες, όσο και με ξεκάθαρες αναφορές, που παραπέμπουν σε στυγερή δολοφονία…

Δεν είναι τυχαίο αυτό.  Η ESPRESSO διερωτάται «ΤΟΝ έκαψαν ζωντανό;», η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ μιλάει για «Ένα θύμα, πολλά ερωτήματα…», η Kontra αναδεικνύει το «ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟΥ», ενώ η Star πάει ένα βήμα παρακάτω και προβάλλει το αυτονόητο: «ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ νεκρό των Μαυρίκο».

Η ΑΥΓΗ ξεδιπλώνει το «ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ», η εφημερίδα δημοκρατία αφήνει υπόνοιες λέγοντας «Δυστύχημα ή εγκληματική δολιοφθορά;», δίδοντας έμφαση στην «εγκληματική δολιοφθορά». Το ΕΘΝΟΣ, σε μια περαιτέρω διερεύνηση σημειώνει ότι  «ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ, ΜΕΤΡΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟΥ» και η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ λέει ξεκάθαρα «ΤΟΝ ΚΑΨΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!».

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ διευρύνει το θέμα αναφερόμενος στα «ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΥΡΙΚΟΥ» με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ να υπογραμμίζει τα «Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο Μαυρίκου» και το ΜΑΚΕΛΕΙΟ να αποκαλύπτει την τελευταία δραματική εξομολόγηση του εκδότη της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ στον εκδότη της εφημερίδας, ο οποίος αναφέρει: «Ο ΜΑΥΡΙΚΟς ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ».

Τα ΝΕΑ επικεντρώνονται στο όχημά του τονίζοντας πως οι αστυνομικές αρχές «Περιμένουν το όχημα να μιλήσει», αφήνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, υπόνοιες για το συμβάν.

Οι έμπειροι δημοσιογράφοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με πολυετή ενασχόληση στο αστυνομικό ρεπορτάζ και όσοι πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα, με εξειδικευμένους μηχανικούς στα μοντέλα του οχήματος που οδηγούσε ο Τάκης Μαυρίκος, όσο και με εμπειρογνώμονες τροχαίων δυστυχημάτων, αλλά και με ειδικούς ερευνητές, συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για δολοφονική ενέργεια, η απόδειξη της οποίας παραπέμπει στη γνωστή «μέθοδο της Κύπρου». Μια μέθοδο που προκαλεί ανάφλεξη στο αυτοκίνητο με τηλεχειρισμό εξ αποστάσεως…

Προς επίρρωσιν, ακόμα και οι πολύ έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας μιλάνε για πρωτοφανή περιστατικό, καθώς δεν δικαιολογείται από τα στάδια του γεγονότος, ούτε από το επίπεδο ασφαλείας του αυτοκινήτου που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ασφαλή στον κόσμο.

Στο χθεσινό φύλλο της η εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΗ φιλοξένησε σωρεία δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο, που αναρτήθηκαν λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν και άφηναν καθαρά να διαφανεί πως μόνο ένα απλό τροχαίο ατύχημα δεν ήταν! Όπως αντίστοιχα και δηλώσεις αστυνομικών πηγών που μίλαγαν για «πολύ περίεργο ατύχημα». Και αυτό για να καταδείξει ότι είναι τόσο πασιφανές το τι ακριβώς συμβαίνει με το δολοφονικό περιστατικό που ουδείς μπορεί να το παραβλέψει και περισσότερο να το αποκρύψει.

image

akropolipress.gr
http://www.makeleio.gr