Εφιάλτες ανατροπής της κυβέρνησης Τσίπρα με συμμετοχή του ΚΚΕ βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

wpid-wp-1467117051179.jpeg

Κλίμα “βίαιης” ανατροπής της κυβέρνησης Τσίπρα βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με “συμμετοχή” του ΚΚΕ στην όλη μεθόδευση. Από το Μέγαρο Μαξίμου είναι έξαλλοι με τον Κουτσούμπα ο οποίος απεκάλυψε ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργο για τον εκλογικό νόμο ο Αλ. Τσίπρας του είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε από αυτά που υποσχέθηκε αφού υπάρχουν οι δεσμεύσεις από το τρίτο Μνημόνιο. Και εν συνεχεία: «Σκέφτομαι λοιπόν μήπως αλλάξω τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα, να αφήσω κάτι ως Αριστερά, γιατί από τα άλλα δεν θα κατορθώσω να κάνω τίποτα».

Οι “αποκαλύψεις” του Γραμματέα του ΚΚΕ ξύνησαν εφιάλτες “βρώμικου ’89” στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποψιάζονται με λίγα λόγια σχέδιο αποδόμησης του Τσίπρα ακόμη και με την απειλή ειδικού δικαστηρίου για τα capital controls και τις διαπραγματεύσεις Βαρουφάκη. Μάλιστα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ιστολόγια βλέπουν προφανή σύμπραξη ΝΔ-ΚΚΕ. Στο Μέγαρο Μαξίμου τώρα αυτό που τους ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι επιθέσεις που δέχονται από Αριστερά. Θεωρούν πιο επικίνδυνους αντιπάλους τους παλαιούς συντρόφους της ΛΑΕ, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και φυσικά το ΚΚΕ. Οχι άδικα. Οπως είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ενικός διαπίστωσε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει τίποτε νέο να πει εκτός από τα αυτονόητα για την μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Η αμηχανία του ήταν προφανής όταν ο Ν.Χ. τον ρώτησε για την φοροαποφυγή γερμανικών εταιριών στην Ελλάδα αλλά και για την Siemens. Ο αρχηγός της ΝΔ προσπάθησε χωρίς επιτυχία να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Οχι, για την ώρα η ΝΔ και ο Μητσοτάκης δεν ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου. Αντίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ τρέμουν την δημιουργία ενός νέου μεταρρυθμιστικού φορέα και εκλογή αρχηγού από την βάση που προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αυτή είναι μια πραγματική καινοτόμος πρόταση που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που πάνω από 200.000 Ελληνες πολίτες μπουν στην διαδικασία να επιλέξουν αρχηγό και να να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα από τη βάση μιλάμε για πραγμάτωση της Αμεσης Δημοκρατίας στις διαδικασίες της οποίας θα συμμετάσχουν όχι μόνο 200.000 πολίτες αλλά πολύ παραπάνω. Φαντασθείτε τη πλατεία Συντάγματος να γεμίζει αυτή τη φορά από ΑμεσοΔημοκράτες που θα κάνου κόμμα και θα επιλέγουν αρχηγό από τη βάση. Η πρόταση του Θεοδωράκη διαπερνά τα σημερινά κόμματα του Κέντρου γι΄αυτό και προκάλεσε πανικό στο σημερινό χαζοΠΑΣΟΚ.

Αντίστοιχος πανικός έχει προκληθεί και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ειδικά εάν η πρόταση αρχίσει να λαμβάνει σάρκα και οστά χωρίς να είναι υποψήφιος ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ενα τέτοιο κόμμα Αμεσης Δημοκρατίας προκαλεί πανικό στο “σύστημα” γι΄αυτό και οι αντιδράσεις. Ηδη ακούγονται 7 ονόματα πολιτών με ιδιαίτερες περγαμηνές στον τομέα που δραστηριοποιούνται οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι για το νέο κόμμα που θα γεννηθεί με διαδικασίες Αμεσης Δημοκρατίας…

image

http://kourdistoportocali.com