Οι δελφίνοι του Τσίπρα καραδοκούν

wpid-wp-1467007880011.jpeg

O πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον Μαριάνο Ραχόι. Ηταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς με τους Podemos τελικά να βρίσκονται στην 3η θέση και να ψάχνονται. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που από σήμερα Δευτέρα θα αποδώσουν την 3η θέση του “ΣΥΡΙΖΑ της Ισπανίας” στην διακυβέρνηση και κυρίως στην μνημονιακή στροφή του Αλέξη Τσίπρα.

Το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών έκαναν Μέρκελ και Σόιμπλε να χαμογελάσουν μετά το οδυνηρό brexit. Στην Αθήνα τώρα  το κλίμα της επενδυτικής άπνοιας επιταχύνει τις εξελίξεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσακαλώτο, ως επικεφαλής των «53» Απάτσι να σαρκάζει το Μνημόνιο που και ο ίδιος υπέγραψε.

image

Ακόμη πιο σαρκαστικοί είναι οι «53» Απάτσι με τον Παυλόπουλο τον Γονυπετή για τον οποίο ζητούν να απαληφθεί η ειδική μνεία στο πρόσωπό του από το κείμενο των θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής:

το μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει επιβληθεί και πρέπει να αλλάξει
η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι προβληματική με βάση το διεθνές δίκαιο και τις προβλέψεις του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
ανώτατη θητεία 10 ετών για βουλευτές και ευρωβουλευτές
να κλείσει κάθε παράθυρο για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων
αλλά και να απαληφθεί από το κείμενο θέσεων μία ξεχωριστή θετική αναφορά στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο
Η επίμαχη αναφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

image

Η συγκεκριμένη διαφοροποίηση φωτογραφίζει και τις διαθέσεις του Τσακαλώτου για τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. O σημερινός υπουργός Οικονομικών δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση ραγδαίων εξελίξεων. Αλλωστε γνωρίζει καλύτερα απ΄όλους την δραματική κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας, γνωρίζει ότι οι φορολογικοί συντελεστές είναι αποτρεπτικοί για επενδύσεις στη χώρα ενώ και τα capital controls οδηγούν σε λουκέτα χιλιάδες επιχειρήσεις. Οπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ο σημερινός υπ. Οικονομικών είναι ο ένας εκ των δύο σοβαρών δελφίνων για την μετα-Τσίπρα εποχή.

Ο έτερος είναι ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος που χτίζει μεθοδικά το ηγετικό του προφίλ. Ο ίδιος γνωρίζει επίσης τα αισθήματα που τρέφουν οι εταίροι μας για το πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού. Αμφότεροι οι δελφίνοι πάντως οργανώνουν ήδη τις επικοινωνιακές τους ομάδες με δίκτυα φιλικών δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ. Για κάποιους λόγους Τσακαλώτος και Χρυσόγονος δείχνουν ιδιαίτερα βιαστικοί ώστε η επόμενη μέρα να τους βρει όσο γίνεται καλύτερα προετοιμασμένους για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ…

image

http://kourdistoportocali.com