Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΟΥ «ΠΕΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ» «ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ» & ΠΡΟΚΑΛΕΙ

wpid-wp-1466104965420.jpeg

O πολιτικός που επί χρόνια ταΐστηκε από το ελληνικό Δημόσιο, άρα από του Έλληνες φορολογούμενους, ”ξαναχτυπά”, με δηλώσεις οι οποίες ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση σχετικά με τα Ίμια. Μιλώντας σε εκπομπή γνωστού δημοσιογράφου στον ΣΚΑΙ διέπραξε βαρύτατη προσβολή–ύβρη σε βάρος του Πολεμικού Ναυτικού, λέγοντας ότι δεν είχε Στόλο η Ελλάδα εκείνη τη νύχτα που κρίθηκαν όλα, αποφαινόμενος ότι η υπεροπλία της Τουρκίας ήταν συντριπτική και πως αν ξεκινούσε κάποια σύγκρουση «θα έκλαιγαν μανούλες» από τη δική μας πλευρά των συνόρων.
Συγκεκριμένα είπε πως ο… μακαρίτης Χόλμπρουκ τον είχε ενημερώσει ότι δύο αμερικανικά πλοία που έπλεαν στη περιοχή θα “τύφλωναν” οποιοδήποτε ελληνικό οπλικό σύστημα κι έτσι οι πύραυλοι που θα εκτοξεύαμε θα έπεφταν όλοι στη θάλασσα. Αυτά που υποστηρίζει ο κ.Πάγκαλος είναι πολύ καλά για ταινίες του Χόλυγουντ ή του Μπόλιγουντ, όχι για την πραγματικότητα. Αντί να αναλογιστεί ο κ. Πάγκαλος τις ευθύνες που του αναλογούν, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάνοντας μάλιστα επίκληση στα λεγόμενα ενός ανθρώπου που μας έχει αποχαιρετήσει εδώ και κάποια χρόνια από τον μάταιο τούτο κόσμο. Δεν μπορεί να μην έχει ακούσει ότι όσα πλοία είχαν βγάλει οι Τούρκοι ήταν στοχοποιημένα. Και αν δεν το γνωρίζει τότε φανταστείτε τι πολιτικούς είχαμε στο παρελθόν και τι αποφάσεις λάμβαναν για εμάς. Θα πρέπει να ξέρει ότι τα μοναδικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν εκείνη τη νύχτα στο Αιγαίο ήταν ελληνικά.
ΟΤΑΝ ΤΑ ”ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΑΚΙΑ” ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΓΙΑΒΟΥΖ ΣΤΑ ΙΜΙΑ Οι αναμνήσεις ενός απόστρατου πλέον στελέχους του ΠΝ είναι πολύτιμες για να καταλάβουμε πως τα περιπολικά θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Οπως διαβάζουμε στο onalert.gr, oι μονάδες επιφανείας ελληνικές και τουρκικές που έπλεαν γύρω από τις βραχονησίδες, μπορούσαν να απειλήσουν μόνο…με εμβολισμό! Οι αποστάσεις που τις χώριζαν ήταν τόσο μικρές που τα οπλικά συστήματα των φρεγατών δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Η διαφορά Ελλήνων και Τούρκων είναι …στην πατέντα! Στην οποία ευτυχώς είμαστε άπιαστοι. Εδώ μπαίνουν στην ιστορία τα “Παναγοπουλάκια”! Τα οποία έπλεαν είτε στην πλώρη ,είτε στην πρύμνη της Γιαβούζ -κυρίως- αλλά και άλλων τουρκικών πλοίων! Πως απειλούσαν ολόκληρη Γιαβούζ; Με τα …ΠΑΟ που διέθεταν. Τα πληρώματα τα είχαν μονίμως στραμμένα πάνω στη τουρκική φρεγάτα! Οι Τούρκοι που κάποια στιγμή κατάλαβαν τις συνέβαινε πέρασαν…μαρτυρικές ώρες αγωνίας! Δεν θα βούλιαζε η φρεγάτα αλλά η ζημιά που θα πάθαινε θα ήταν μεγάλη. Η διαταγή πυροδότησης, φυσικά δεν ήρθε ποτέ από την Αθήνα! Aυτό το γνωρίζατε κ. Πάγκαλε; Θα πρέπει επίσης να έχει μάθει ότι η Τουρκία δεν είχε κάνει οποιαδήποτε σοβαρή στρατιωτική κίνηση μεταφοράς στρατευμάτων προς τα παράλια… Στρατιωτικά λοιπόν δεν υπήρχε καμία τουρκική υπεροπλία εκείνη τη νύχτα στο Αιγαίο. Πολιτικά ναι. Ηττηθήκαμε κατά κράτος…
”ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ” ! Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να θυμήσουμε και τα λεγόμενα του ναύαρχου Λυμπέρη, τα οποία ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν. Όλα ξεκίνησαν όταν Τούρκοι «δημοσιογράφοι» αποβιβάστηκαν στα Ίμια κατέβασαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική! Με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη, οι βατραχάνθρωποι της Μονάδος Υποβρυχίων Καταστροφών αναλαμβάνουν τη φύλαξη της ανατολικής Ίμιας, όπου υψωνόταν και η ελληνική σημαία, ενώ η δυτική θα επιτηρείται από περιπολούντα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Τα γεγονότα αυτά συνοδεύθηκαν, τις επόμενες ημέρες, από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ενέργειες εκ μέρους της ελληνικής πλευράς. Τα ξημερώματα, το ελικόπτερο εντοπίζει πράγματι δέκα Τούρκους βατραχανθρώπους πάνω στην Ίμια, αλλά κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στην ελληνική φρεγάτα «Ναυαρίνον» συντρίβεται-κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σταδιακά αρχίζει η απομάκρυνση όλων των δυνάμεων του Στρατού και των δυο χωρών απʼ τις βραχονησίδες, με την ταυτόχρονη υποστολή της ελληνικής σημαίας απʼ τα Ίμια.
Όπως αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Λυμπέρης όταν ρώτησε τον ΥΠΕΞ Θεόδωρο Πάγκαλο τι θα πουν στον ελληνικό λαό σχετικά με την απομάκρυνση της σημαίας απʼ τα ελληνικά Ίμια, ο κ. Πάγκαλος απάντησε κυνικά:
«Θα πείτε ότι τη σημαία την πήρε ο αέρας!». Αυτός είναι ο Θ. Πάγκαλος που κατά καιρούς έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις του. Τον Νοέμβριο του 2011 ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο Γαλλικό κανάλι France 5 και στην εκπομπή Le monde en marche, ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι Αγανακτισμένοι που κατέβαιναν στις πλατείες όλης της χώρας, δηλαδή, πάνω από 2 εκ.Έλληνες, ήταν ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μ@λ@άκες! Τον Νοέμβριο του 2010 είχε πει το εξής: “Ο πιό αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας”.
ΙΜΙΑ ΚΑΙ ”ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ” Το θέμα των Ιμίων μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας παραποιημένο όπως όλα τα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τις παραβιάσεις που δεχόμαστε από την Τουρκία, τις απειλές στους Έλληνες ψαράδες της περιοχής και την αδιάλλακτη αλαζονεία που επιδεικνύει κάθε φορά. Οι υπεύθυνοι της εθνικής ταπείνωσης των Ιμίων, τον σκοτεινό εκείνο Ιανουάριο του 1996, επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την προδοσία τους ισχυριζόμενοι πως απέτρεψαν έναν οδυνηρό πόλεμο με δραματικές συνέπειες, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Προς τούτο και ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, απηύθυνε από την Βουλή το περίφημο «ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών»… Η πολιτική ατολμία της τότε κυβέρνησης υπό την ηγεσία του κ. Κώστα Σημίτη ενίσχυσε τη βουλιμία του τουρκικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου, το οποίο υποστήριξε με διάφορα μυθεύματα τη θεωρία των «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο προκειμένου να εγείρει διεκδικήσεις επί του ζωτικού χώρου της Ελλάδος και των νησιών της. Ταυτοχρόνως, άφησε πίσω τρεις νεκρούς αξιωματικούς, οι οικογένειες των οποίων αναζητούν έως και σήμερα την αλήθεια.

image

Πηγή