Πάνω από 4.000 μηχανικοί εγκατέλειψαν την Ελλάδα το 2015!

wpid-wp-1466459146809.jpeg

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα προσωπά τους οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες επικοινωνούν ο ένας με τον άλλο αναζητώντας πληροφορίες για τυχόν ύπαρξη δουλειάς σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου! Ειδικά αυτό που γίνεται με τους μηχανικούς δεν έχει προηγούμενο.

Κάθε χρόνο, στα χρόνια των μνημονίων, πολλές χιλιάδες μηχανικοί σβήνονται από το ΤΕΕ, είτε γιατί μεταναστεύουν για εργασία στο εξωτερικό, είτε γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Συνοδινός σε συνέντευξη Τύπου. Ειδικά για το 2015 είπε πως οι διαγραφές έφτασαν τις 4.000!!!

Ο Ασφαλιστικός-Φορολογικός Νόμος ήταν η χαριστική βολή για τους μηχανικούς. Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ είχε λάβει απόφαση για συνέχιση του αγώνα «με κάθε νόμιμο μέσο» κατά του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου.

Σύμφωνα με την απόφαση: «Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι ο νέος ασφαλιστικός και φορολογικός νόμος ψηφίσθηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε αντίθεση με την κοινωνία, τη λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει τον νεκροθάφτη του ελληνικού παραγωγικού δυναμικού, θα καταστρέψει τον κλάδο των μηχανικών και την οικονομία της χώρας. Ως εκ τούτου αποτελεί υποχρέωση όλων των μηχανικών, όπου και αν βρίσκονται, να αγωνιστούν για την ανατροπή του. Η Διοικούσα Επιτροπή, τα όργανα διοίκησης και συνολικά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα εξαντλήσουν άμεσα κάθε νόμιμο μέσο, ώστε αυτός ο νόμος να κριθεί τελεσίδικα αντισυνταγματικός και να ακυρωθούν οι καταστροφικές προβλέψεις του».

image

http://kourdistoportocali.com