Σας καλώ να καταπιείτε το Βrexit και να παραμείνει η Αγγλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

wpid-wp-1467175850366.jpeg

Εχουν λυθεί τα γονατά τους στην σκέψη και μόνο ότι η Αγγλία θα εγκαταλείψει την Ε.Ε. Αναφερόμαστε στους υποτιθέμενους ηγέτες της Ευρωπαικής Ενωσης και κυρίως στο τραγικό δίδυμο Μέρκελ-Ολάντ.

Ετσι παρά τους λεονταρισμούς των Ευρωπαίων στα ΜΜΕ στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαικού Συμβουλίου δεν γίνεται αναφορά σε κάποια συγκεριμένη διαδικασία για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. μετά την επικράτηση του Brexit στο ιστορικό δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης.

Μιλάμε όχι για ηγέτες αλλά για αστείες φιγούρες που έφεραν την Ευρώπη στα σημερινά χάλια, με ανυπόληπτες πελατειακές κυβερνήσεις, όπως τα πελατειακά κράτη των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Το ΟΧΙ των Βρετανών στην Ευρώπη ήταν μια “επιτυχία” της ολίγιστης ευρωπαικής ηγεσίας η οποία είναι αποδεδειγμένα ανίκανη να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις σε μια πελατειακή μπανανία όπως είναι το ελληνικό κράτος των διορισμένων κομματικών στρατών.

Καθόλου τυχαία λοιπόν ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ παρομοίασε με απόδραση από φυλακή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Το Brexit είναι υπέροχο» αναφώνησε, σύμφωνα με οικονομικό συντάκτη του τηλεοπτικού δικτύου Sky News.

«Η πτώση της στερλίνας μας κάνει ανταγωνιστικότερους… Η πτώση των αγορών είναι ευθύνη της εκστρατείας στην παραμονή στην ΕΕ: Είναι η πολιτική καμένης γης των Κάμερον/ Όσμπορν» υποστήριξε σε συνέδριο.

Σύμφωνα με τον αυστραλό δισεκατομμυριούχο, «σε αυτή τη χώρα (Βρετανία) πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι είμαστε. Την περασμένη Πέμπτη λάβαμε μια απόφαση – ορόσημο. Είναι κάπως σαν απόδραση από τη φυλακή».

«Αν ο Μπορις (Τζόνσον) υπαναχωρήσει σε σοβαρά ζητήματα, θα έχουμε μια ακόμη αιματηρή εξέγερση» προειδοποίησε δε.

Αυτά υποστήριξε ο Μέρντοχ αλλά ήταν το τηλεφώνημα του Μπαράκ Ομπάμα στη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ η οποία δεν πίστευε στ΄αυτιά της με αυτά που άκουγε:

-Σας καλώ να καταπιείτε το Βrexit και να παραμείνει η Αγγλία στην Ενωση. Δεν θέλω να το εκλάβεις σαν απειλή αλλά σαν συμβουλή. Χωρίς την Αγγλία δεν μπορεί να υπάρξει Ευρωπαική Ενωση. Και εσύ το γνωρίζεις αυτό αγαπητή Ανγκελα. Μόνο η Volkswagen θα πρέπει να μάς καταβάλει (στις ΗΠΑ) 15 δις ευρώ με την ελπίδα οι δικαστές μας να την ρίξουν στην συνέχεια στα μαλακά. Δεν θέλεις φαντάζομαι να ασχοληθούν οι Υπηρεσίες μας με την Deutsche Bank γιατί θα χρειαστεί να περάσει ένας αιώνας, με τους δικούς σου ρυθμούς, για να μας ξεχρεώσεις…

Την συνομιλία (για την ακρίβεια μονόλογος του πλανητάρχη) εμπιστεύθηκε στον ανταποκριτή του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” στο Βερολίνο Βασίλη Ασβεστόπουλο Γερμανός δημοσιογράφος ιστορικής εφημερίδας της Γερμανίας.

Μετά από αυτό αντιλαμβάνεστε πόσο ανύπαρκτους και άβουλους θεωρεί ο Λευκός Οίκος τους Ευρωπαίους ηγέτες…Δεν έχετε κι εσείς παρά να δείτε τις αντικρουόμενες απόψεις των ηγετών για το Brexit oι οποίες αλλάζουν μάλιστα σαν τα πουκάμισα. Εχει χαθεί η μπάλα και μετά τον Ομπάμα θα τους πλακώσει στα χαστούκια και ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου…


Πηγή