H Mέρκελ σκέφτεται να τα βροντήξει μετά την άνοδο των Unidos Podemos

wpid-wp-1466972584326.jpeg

Tσίπρας, Τζόνσον, Ιγγλέσιας τρελαίνουν την Μέρκελ. Οι Unidos Podemos είναι οι κερδισμένοι των εκλογών στην Ισπανία λίγα 24ωρα μετά το brexit των Βρετανών. Η Γερμανίδα προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της, αναζητά καμμιά ιδέα από τον Ολάντ αλλά ο Γάλλος ερωτύλος Πρόεδρος είναι στον κόσμο του-πάντα ολίγιστος και χωρίς ηγετική στόμφα. Στο μεταξύ τα συντηρητικά ευρωπαικά περιοδικά περνάνε ήδη από γενεές 14 τους Τσίπρα, Ιγγλέσιας, Μελανσόν, Λε Πεν…

image

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων στην Ισπανία το Λαϊκό Κόμμα προβλέπεται να αποσπά το 28,48% της ψήφου, ήτοι περίπου 120 έδρες, ενώ οι Unidos Podemos ακολουθούν με 25,61%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περισσότερες από 90 έδρες, σαφώς καλύτερα σε σχέση με τις ατελέσφορες κάλπες του Δεκεμβρίου.
Οι Σοσιαλιστές ακολουθούν με πρόβλεψη για 21,98%, που τους δίνει περισσότερες από 80 έδρες, ενώ οι φιλελεύθεροι Ciudadanos έρχονται τέταρτοι με περίπου 12%, δηλαδή 25 έως 30 έδρες.

Η Μέρκελ η οποία στην διάρκεια των 6 χρόνων μνημονίων στην Ελλάδα το μόνο που έκανε ήταν να σπρώχνει τα προβλήματα στο μέλλον και να μην απαιτεί να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο εγχώριο πελατειακό κράτος βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση και είναι πολύ πιθανό όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη να της κοστίσουν την πρωτιά στις εκλογές το 2017 εάν τελικά αποφασίσει να ηγηθεί εκ νέου του κόμματός της.

image

Το λέμε αυτό γιατί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η καγκελάριος σκέφτεται πλέον σοβαρά να μην είναι εκ νέου υποψήφια για χάρη της Julia Klöckner η οποία είναι επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στη Ρηνανία- Παλατινάτο.

Η  Klöckner (43 ετών, ανύπαντρη, χωρίς παιδιά) περιγράφει τον εαυτό της ως «πραγματίστρια», της οποίας η καρδιά «χτυπά στο κέντρο». Παράλληλα, κάνει άνοιγμα στην «παλαιά φρουρά» του CDU, επισκεπτόμενη πχ τον Χέλμουτ Κολ, κάτι που δείχνει πως στοχεύει να προσελκύσει τους «παραδοσιακούς» υποστηρικτές του CDU, τασσόμενη κατά της πολιτικής της Μέρκελ στο προσφυγικό, κατά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και ζητώντας ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με περισσότερη χρηματοδότηση στην αστυνομία.

Η ίδια η Μέρκελ υποβαθμίζει τις διαφορές της με την Κλέκνερ, υποστηρίζοντας ότι «συμπορευόμαστε», και η Κλέκνερ είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις δημόσιες τοποθετήσεις της, χαρακτηρίζοντας το σχέδιό της «παράλληλη διαδρομή» με αυτή της Μέρκελ, και κατηγορώντας τους Σοσιαλδημοκράτες για τις αναταραχές στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η πορεία της Κλέκνερ παρουσιάζεται και σε δημοσίευμα της Deutsche Welle: Κόρη οινοποιού από το Γκούλντενταλ, άρχισε την πολιτική της σταδιοδρομία στα 24, εντασσόμενη στη νεολαία του CDU. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2002, εισήλθε στη Βουλή, και ανέλαβε μετά σημαντικό κοινοβουλευτικό πόστο για το υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας του Καταναλωτή. Μετά την κακή πορεία του CDU στη Ρηνανία-Παλατινάτο το 2006, ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής των δυνάμεων του κόμματος εκεί τον Σεπτέμβριο του 2010, ανανεώνοντας την εικόνα του κόμματος. Η ανοδική της πορεία συνεχίστηκε εντός του κόμματος, και τώρα οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον υποψήφιο του SPD και νυν πρωθυπουργό, Μάλου Ντρέγιερ.

Αντιτίθεται στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και τον γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων, αν και τάσσεται κατά των διακρίσεων σε βάρος των γκέι. Έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ικανή στον χειρισμό των ΜΜΕ και, μετά τα περιστατικά στην Κολωνία, έχει συνεχίσει να πιέζει για νομικές δεσμεύσεις όσον αφορά στο «καθήκον της ενσωμάτωσης», που επιτάσσει οι αιτούντες άσυλο να υιοθετήσουν τις αξίες της γερμανικής κοινωνίας και να μάθουν τη γερμανική γλώσσα. «Όποιος δεν μπορεί να δεχτεί αυτές τις αρχές έχει προφανώς επιλέξει τη λάθος χώρα» έχει πει χαρακτηριστικά.

image

http://kourdistoportocali.com