Σε ποια μπάμπουσκα κρύβεται ο Ιβάν Σαββίδης;

wpid-wp-1468999116037.jpeg

Αλήθεια σε μια ματριόσκα ή μπαμπούσκα “κρύβεται” πλέον ο Ιβάν Σαββίδης; Πως είναι δυνατόν να εγκατέλειψε τόσο ήρεμα τα όπλα μετά την είδηση ότι βρίσκεται ανάμεσα στους κομμένους.

Και ο Καμμένος; Πως είναι δυνατόν να δέχθηκε σιωπηλά έναν ακόμη παραγκωνισμό από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όχι μόνο δεν τον άκουσε και πέρασε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού τον Καλογρίτσα αλλά έκοψε και τον Σαββίδη.

Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα στην Κολομβία των Βαλκανίων;

Μήπως τελικά ο Σαββίδης κρύβεται σε κάποιο άλλο από τα εναπομείναντα σχήματα;

Οπως και νάχει πάντως προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η επιμονή του Καμμένου να στηρίζει τον Τσίπρα ο οποίος πλέον είναι αγνώριστος. Επικίνδυνα αγνώριστος. Τόσο που είναι έτοιμος να συγκυβερνήσει ακόμη και με τον Λεβέντη-αρκεί να παραμείνει πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το παραμύθι «Η κούκλα που ήθελε να αποκτήσει ένα μωρό» του Ντιμίτερ Ινκιόφ, η αγαπημένη κούκλα ενός μαραγκού του ζητάει να της φτιάξει ένα μωρό. Μόλις πραγματοποιείται η ευχή της, η νέα κούκλα – κόρη ζητάει και εκείνη ένα δικό της μωρό. Αυτό επαναλαμβάνεται, μέχρι που ο μάστορας φτάνει να κατασκευάσει μια ολόκληρη σειρά από κούκλες μειουμένου μεγέθους, όπου η μια κυοφορείται μέσα στην άλλη.

Το παραμύθι αυτό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δυο λαϊκούς καλλιτέχνες της Ρωσίας του 19ου αι., του ξυλογλύπτη Βασίλι Πέτροβιτς Ζβιγιοζντότσκιν και του ζωγράφου Σεργκέι Μαλιούτιν . Οι πρώτες κούκλες κατασκευάστηκαν το 1890. Το 1892 παρουσιάστηκαν στο ευρύτερο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Εφαρμοσμένων Τεχνών του Παρισιού, όπου και απέσπασαν το τρίτο βραβείο.


Πηγή