Iδανικές συνθήκες για μίζες και λάδωμα

wpid-wp-1470503936888.jpeg

Δεν μπορεί να τα κάνει από μόνος του παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τίγκα σε κάτι τύπους σαν τον Δρίτσα. Μόνο που ο Μπαλτάς ξεπέρασε κάθε όριο από την στιγμή που ο Τσίπρας του έδωσε την δυνατότητα να υποδυθεί τον υπουργό Πολιτισμού.

Ο Μπαλτάς λοιπόν ανακάλυψε ότι ο πρώην Εθνικός Αερολιμένας του Ελληνικού είναι χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Δηλαδή ο χώρος που για πάνω από 60 χρόνια αποτελούσε σημείο εισόδου στην Αθήνα και την Ελλάδα από αέρος είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος γιατί κάπου εδώ βρίσκονται ενταφιασμένες οι σερβιέτες των πρώτων αεροσυνοδών της ΟΑ του Ωνάση.

Ολως τυχαίως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είναι και το Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να παραχωρήσει για 40 χρόνια σε ιδιώτη επενδυτή, σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο που έχει εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Κάτι συμβαίνει εδώ αδέλφια. Οταν πας να βάλεις εμπόδια σε δύο επενδύσεις δις ευρώ οι οποίες έχουν περάσει από το ΤΑΙΠΕΔ κάποια ρεμούλα κρύβεται. Χωρίς να φέρει ουδεμία ευθύνη ο ίδιος ο Μπαλτάς την εντιμότητα του οποίου δεν αμφισβητούμε δημιουργεί συνθήκες μίζας και δωροδοκίας σε παράγοντες οι οποίοι θα ήθελαν να εκβιάσουν τους επενδυτές. Μεταδίδει επίσης στο εξωτερικό την εικόνα ενός χρεοκοπημένου κράτους που σιχαίνεται τις επενδύσεις και την ανάπτυξη όταν αυτή δεν προέρχεται από κρατικοδίαιτους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες τούς οποίους δήθεν πολεμά η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο ρόλος υπηρεσιών του υπ. Πολιτισμού είναι τουλάχιστον περίεργος και δημιουργεί ερωτηματικά για το ποιοι “Ακηδες” μπορεί να κρύβονται πίσω από το αιφνίδιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Αίφνης όπου πάει ένας ιδιώτης να βάλει λεφτά εμφανίζεται “αρχαιολογικό ενδιαφέρον”. Τα λεφτά μαζεύουν τα λαμόγια όπως οι μύγες τα σκατά…Kαλούμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες και να δώσει ένα τέλος σ΄αυτή την παρωδία-πριν είναι αργά…


Performance «Lagune» at the National Museum of Contemporary Art in Athens on May 19, 2016 / Η παράσταση «Lagune» του Ελβετού καλλιτέχνη, Denis Σαβαρη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα, στις 19 Μαΐου 2016


Πηγή