H Eκκλησία στο πλευρό των Ναζί και της Χούντας!

wpid-wp-1474453515139.jpeg

Στηρίζουμε ολόψυχα τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη στον αγώνα που δίνει κατά της Εκκλησίας.

Ο Φίλης σε αντίθεση με τον Τσίπρα που ο οποίος τα βρήκε με τον Ιερώνυμο μίλησε για τον ρόλο της Εκκλησίας τόσο στην διάρκεια της Κατοχής όσο και στη διάρκεια της Χούντας.

Ακόμη πιο σκοτεινός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας στην διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ειδικότερα στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Εδώ η Εκκλησία έχει επινοικιάσει εκτάσεις-φιλέτα αντί πινακίου φακής σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

Και δεν είναι μόνο η Βουλιαγμένη. Στις πιο ακριβές συνοικίες της Αθήνας αλλά και σε περιοχές-φιλέτα της χώρας εμφανίζονται ιδιοκτησίες της Εκκλησίας τις οποίες εκμεταλλεύονται συγκεκριμένοι επιχειρηματίες με πρόσβαση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας.

-Η εκκλησία εχει συμβάλλει στην ηθική εκπτωση της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Φίλης διερωτώμενος με «ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή».

Διευκρίνισε δε ότι για τους λόγους αυτούς στη συνταγματική αναθεώρηση θα προωθηθεί ρύθμιση για ένα ουδετερό-θρησκο κράτος.

Με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη η αρχιεπισκοπή ζήτησε την κασέτα της εκπομπής με σκοπό να διαπιστώσει αν εγείρονται νομικά θέματα από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας.


Πηγή