Ο παράδεισος φτιάχτηκε για δύο.

wpid-wp-1477949959042.jpeg

Ο Καζαντζάκης συμβουλεύει να φτιάξεις μόνος σου τον δικό σου παράδεισο και να μπεις μέσα. Μα κανένας παράδεισος δε γίνεται να υπάρχει μόνο για έναν. Ο παράδεισος φτιάχτηκε για δύο.
Δύο που μπαίνουν μέσα του κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Δε βαράς καμιά πόρτα για να μπεις. Δεν παρακαλάς κάτω από κλειστά παραθυρόφυλλα.

Κι όταν χαθεί ο παράδεισος, χάνεται και για τους δυο. Δεν έχει καμιά σημασία ποιος εκδιώχθηκε. Τα μάτια του ενός δεν μπορούν να αντικρίσουν την ομορφιά του παραδείσου.

Υπάρχουν εκείνοι που ζουν την ψευδαίσθησή του, μια ψευδαίσθηση που δεν ήταν παρά ένας ενθουσιασμός που εξανεμίστηκε. Υπάρχουν άλλοι που έφτασαν έξω από τη πόρτα του κι από φόβο λάκισαν και έκαναν ένα βήμα πίσω. Και υπάρχουν οι άλλοι που τα κατάφεραν και έζησαν το μικρό θαύμα του. Κι αυτό θα πρέπει να σε παρηγορεί γιατί δε σου στερεί την ελπίδα του παραδείσου και γιατί ήσουν απ’ τους τυχερούς που περπάτησαν κάποτε, έστω και για λίγο.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή