Ως πότε οι κυβερνώντες θα ζουν προστατευμένοι σε μια γυάλα χλιδής και πολυτέλειας;

wpid-wp-1476095426962.jpeg

Πρόκεται για Βαρουφάκη Νο2.



style="display:inline-block;width:320px;height:100px"
data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
data-ad-slot="5229183028">

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέστη στραπάτσο στην Ουάσινγκτον και αντί να επιστρέψει στην Αθήνα και να παραιτηθεί εξακολουθεί να υποδύεται τον υπ. Οικονομικών. Αναρωτιέται κανείς εάν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν τι σημαίνει προσωπική αξιολόγηση. Ο Τσακαλώτος ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον, αφού πρώτα εξαπέλυσε στην Αθήνα αντιευρωπαικές κορώνες για το ευρωπαικό οικοδόμημα. Στην διάρκεια της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ κατάφερε να στρέψει εναντίον του ακόμη και τον Τζακ Λιου ο οποίος στο τέλος μίλησε για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την τήρηση του προγράμματος.

Οσο για τον Σόιμπλε η θέση του για το χρέος είναι γνωστή. Στο μακρινό 2018 και αν…Στην πραγματικότητα τόσο το ΔΝΤ, όσο και τους Ευρωπαίους τους συμφέρει να συνεχίζεται αυτή η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Οι Ελληνες ξεπουλάνε πλέον τα σπίτια τους για 5.000 και 10.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει όλα τα χατήρια των δανειστών εξασφαλίζοντας όμως την ανοχή τους για το διεφθαρμένο δημόσιο που μάς έφερε ως εδώ. Ετσι η Ελλάδα θα παραμένει αιωνίως και αενάως χρεοκοπημένη.

Είδατε άλλωστε με πόση μαεστρία οι Συριζαίοι στήνουν διάφορους “κοινωνικούς” φορείς ώστε να προσλαμβάνουν τους δικούς τους. Ακόμη και να μας μηδενίσει ο Σόιμπλε το χρέος μέσα σε λίγα χρόνια το διεφθαρμένο Δημόσιο θα έχει δανειστεί άλλα 300 δις. Πολύ σωστά ο Τόμσεν θεωρεί την Ελλάδα μια ξοφλημένη οικονομία-ένα ξοφλημένο κράτος.

Στο μεταξύ οι πλειστηριασμοί δημιουργούν ένα νέο τοπίο στο εσωτερικό της χώρας με τις ανθρώπινες τραγωδίες να βρίσκονται στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων. Οι ιστορίες του Γιώργου, της Νίκης, της Ιωάννας που χάνουν τα σπίτια τους για την συνείδηση του κόσμου είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κουτοπόνηρες προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν επιμελώς να μείνουν μακριά από την καυτή ζώνη. Κι ενώ κάθε Τετάρτη χάνονται φτωχόσπιτα ο Τσίπρας φωνάζει τους δικαστές και τους δίνει αυξήσεις.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΣτΕ στο τσακ γλιτώνει τον ξυλοδαρμό στο Κολωνάκι καθώς εξαγριωμένοι πολίτες βρίζουν στο πρόσωπό του όλο το δικαστικό σώμα μια και θεωρούν ότι ξεπουλήθηκαν στην κυβέρνηση και πως κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους.

Κι αν ο Σακελλαρίου γλίτωσε στο τσακ τα χειρότερα ποιος θα προστατέψει Εισαγγελείς, δικαστές, ανακριτές, βουλευτές, υπουργούς και πάει λέγοντας όταν ξεσπάσει για τα καλά η οργή του κόσμου; Πόσους αστυνομικούς μπορεί να διαθέσει το κράτος για να προστατεύουν τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους πολιτικούς, τους πάσης φύσεως φορείς της εξουσίας την ώρα που και οι ίδιοι αστυνομικοί εξαθλιώνονται; Οταν ο νεαρός αστυνομικός βιώνει το πετσόκομμα των συντάξεων των γονιών του, την ανεργία του αδελφού του, την απόλυση της γυναίκας του από τη δουλειά ως πότε θα προστατεύει τους φορείς της εξουσίας; Ως πότε θα εμποδίζουν τους απεργούς να καταλάβουν την Ηρώδου Αττικού;

Ως πότε τα ΜΑΤ θα προστατεύουν το κτήριο της Βουλής; Ως πότε οι αστυνομικοί θα προστατεύουν την έπαυλη του Τσακαλώτου στην Κηφισιά από τους εξαγριωμένους κολλήγους. Ως πότε θα κρατάνε κλειστή την Ηρώδου Αττική; Ως πότε θα προστατεύουν το προεδρικό και πρωθυπουργικό Μέγαρο από την οργή του λαού; Ως πότε οι κυβερνώντες θα ζουν προστατευμένοι σε μια γυάλα χλιδής και πολυτέλειας, φτωχοποιώντας τις μάζες με φόρους και χαράτσια. Το στραπάτσο των βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στις προσυνεδριακές εκλογές είναι χαρακτηριστικό. Η καταιγίδα έρχεται. Και θα είναι μια πύρινη καταιγίδα.

Οπως γράφει και ο Αλέξιος Κοιμήσης “οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους επαναστατούν οι λαοί είναι η πείνα, η εξαθλίωση, η παρακμή και η καταπίεση. Η ανεργία, οι συνεχώς μεγαλύτεροι φόροι που οδηγούν στην φτώχεια και τα τεράστια χρέη που έχουν συσσωρευτεί έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι σηματοδοτούν ταραγμένες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις…”

Αυτό που συνέβη με τον πρόεδρο του ΣτΕ στο Κολωνάκι δεν είναι παρά ένα σημάδι από τα μελλούμενα, από την καταιγίδα που έρχεται…

Πηγή