O Nίκος Παππάς στον ΣΚΑΙ και όλοι μαζί στη Δραχμή

wpid-wp-1476222163354.jpeg

Πολύ σωστά έκανε ο Νίκος Παππάς και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ όπου και γευμάτισε με τους δημοσιογράφους και τα στελέχη του καναλιού το μεσημέρι της Τρίτης.




Ο υπουργός Επικρατείας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Γιάννη Αλαφούζου να γνωρίσει από κοντά τα στελέχη του Ομίλου.

Ητο μια ειρηνοποιός πρωτοβουλία και από τα δύο μέρη. Στο τραπέζι ήταν παρόντες οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς, Αρης Πορτοσάλτε, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Παύλος Τσίμας, ο διευθύνων σύμβουλος Κ. Κιμπουρόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Κ. Φιλιππόπουλος.

Το υπουργό συνόδευε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Το ημερολόγιο δείχνει 11 Οκτωμβρίου 2016 και η Κολομβία των Βαλκανίων βρίσκεται ακόμη στην ζώνη του ευρώ. Σας παρακαλούμε κρατήστε αυτή την ημερομηνία κι αυτό το γεύμα γιατί μπορεί να έχει ιστορική αξία στο κοντινό μέλλον.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Νίκος Παππάς θα ξανασυναντηθούν και μάλιστα σχετικά σύντομα. Η συνάντησή τους δεν θα είναι στα πλαίσια του διαγωνισμού και της αδειοδότησης του ΣΚΑΙ. Δεν μιλάμε για μια διαδικαστική συνάντηση. Αλλά για κάτι άλλο που ούτε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ αλλά ούτε και ο υπουργός μπορούν να διανοηθούν αυτή τη στιγμή. Την Ανοιξη του 2018 ο Νίκος Παππάς θα κάνει εκπομπές στον ΣΚΑΙ και ο μισθός του θα πληρώνεται σε δραχμές. Οχι μόνο ο μισθός του Νίκου αλλά και όλων των Ελλήνων.

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα είναι από τους τυχερούς μια και θα μετατρέπει τα δολάριά του σε δραχμές και θα πληρώνει τους εργαζόμενους του Ομίλου. Το ίδιο θα κάνουν και άλλοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες με εκτόπισμα οι οποίοι εξαιτίας του αντικειμένου της δουλειάς είναι σε θέση να διατηρούν χρήμα στο εξωτερικό. Ούτε ο Νίκος Παππάς αλλά ούτε και ο Γιάννης Αλαφούζος θα γίνουν ποτέ θιασώτες της δραχμής. Η παρουσία του Νίκου Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως αυτή που κράτησε τη χώρα στο ευρώ εκείνο το καυτό εξάμηνο του 2015. Φαντασθείτε τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Παππά και με όλους τους υπόλοιπους μουτζαχεντίν της Κουμουνδούρου την νύχτα που κέρδισε το ΟΧΙ. Φαντασθείτε τον Τσίπρα χωρίς τον Παππά στο πλευρό του στην διάρκεια των συγκλονιστικών διαπραγματεύσεων που παιζόταν η τύχη της χώρας στα ζάρια μιας συναισθηματικής ιδεοληψίας.

Πράγματι, για κακή μας τύχη, εκείνη την περίοδο περάσαμε ξυστά από την ολοσχερή καταστροφή. 6 χρόνια τώρα περνάμε ξυστά από την ολοσχερή καταστροφή. Την ολοσχερή καταστροφή του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους που μας οδήγησε ως εδώ. Ευτυχώς όμως τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Αργά το βράδι της Τρίτης ανταπόκριση του ΜΝΙ έκανε λόγο για μυστική συνάντηση των θεσμών στην Ουάσιγκτον το Σάββατο 8 Οκτωμβρίου 2016. Στην συνάντηση η οποία έγινε στα πλαίσια της ετήσιας συνόδου δύο πανίσχυρων και ανηλέητων οργανισμών, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, μπήκαν επιτέλους οι βάσεις για την ολοσχερή καταστροφή της χώρας και την έξοδο από το ευρώ. Στην συνάντηση πήραν μέρος οι κκ Ποουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ, Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ, Μάρκο Μπούτι από την Κομισιόν και Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ESM. Περισσότερο σε εκτελεστικό απόσπασμα παραπαίμπει η σύνθεση.

Στο Βερολίνο είχαν ήδη ενημερωθεί για την δημοσκόπηση που επρόκειτο να δημοσιεύσει η Bild την Τρίτη 11 Οκτωμβρίου. Τα δυο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού CDU/CSU, οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa έπεφταν κάτω από το 30%, στο 29,5%. Η Μέρκελ με αυτό το ποσοστό είναι ξοφλημένη και το κόμμα της αναζητεί ήδη τον διάδοχό της. Το ακροδεξιό Αfd παραμένει καρφωμένο στο 15%. Η τελειωμένη Μέρκελ στερεί από τον Τσίπρα το τηλεφώνημα της τελευταίας στιγμής που έδινε πάντα την πολιτική λύση στο δράμα της εκταμίευσης της δόσης. 6 χρόνια τώρα ένα τηλεφώνημα της τελευταίας στιγμής από το Μέγαρο Μαξίμου στην Γερμανίδα. Μόνο που τώρα πλέον το ακουστικό της Καγκελαρίου “κρέμεται” στον αέρα, σαν ένα ακόμη τρυκ του Αμερικανού ταχυδακτυλουργού Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Πηγή