Το μυθιστόρημα Τραμπ ανοίγει μάτια

wpid-wp-1479059534016.jpeg

Όλος ο πλανήτης άρχισε να ψάχνεται ποιά είναι η επόμενη μέρα στον κόσμο με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως νέου πρόεδρου των ΗΠΑ. Και μόνον αυτό το γεγονός ακυρώνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το παραμυθάκι της δημοκρατίας. Ότι το παιχνίδι της εξουσίας γίνεται με δημοκρατικές διαδικασίες. Ότι οι λαοί, ο λαός είναι ο κυρίαρχος. Ο αποφασίζων. Μαλακίες.

Στη δημοκρατία δεν κάνει ό,τι του καπνίσει ο πρόεδρος. Ο πρωθυπουργός. Ο κυβερνήτης. Απεναντίας! Ο εκλεγμένος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αυτά που είχε υποσχεθεί. Και τα οποία αποτελούν αρχές, προτάσεις κόμματος. Όχι ενός ανθρώπου.

Όταν, λοιπόν, ανησυχούν όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, Μέρκελ, Ωλάντ, και σία. Όταν είναι γενική η πεποίθηση πως άγνωστο τι μπορεί να προκύψει από τον απρόβλεπτο και απίθανο Τραμπ, που…κολλάει η δημοκρατία;

Όποιος έχει καθαρό μυαλό το μυθιστόρημα Τραμπ είναι αρκετό να βγάλει αλήθειες ωμές. Και να ξεστραβώσει όσους έχουν τσίμπλες στα μάτια.

Είναι ανέκδοτο να πεις ότι υπάρχει δημοκρατία επειδή γίνονται…εκλογές. Ελεύθερες εκλογές και ο καθένας ψηφίζει ό,τι γουστάρει. Δημοκρατία λειτουργεί αν αυτοί που κάνουν χρήση των δικαιώματος να ψηφίζουν έχουν και απαιτήσεις από εκείνους που εκλέγουν.

Ο Τσίπρας, για παράδειγμα, είπε Είμαι ενάντια του μνημονίου, διότι ο λαός δεν μπορεί να πληρώνει τόσο μεγάλους φόρους. Εκλέγεται πρωθυπουργός, και επιτόπου την κάνει γυριστή. Θα υπηρετήσω το μνημόνιο παραδέχτηκε προεκλογικά κι όμως ξαναβγαίνει πρωθυπουργός. Και παίρνει ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Τι συμαίνει η περίπτωση Τσίπρα- Ελλάδος. Διασυρμός της δημοκρατίας. Ψήφισαν πρωθυπουργό κάποιον επειδή είναι αντιμνημονιακός και καπάκι τον ξαναψήφισαν ως μνημονιακό.

Εκλογή Τραμπ. Άλλος διασυρμός της δημοκρατίας. Όλοι οι αναλυτές της γης είναι στο περίμανε τι…θα κάνει ο βαψομαλλιάς. Ό,τι θέλει αυτός. Ο,τι αποφασίσει αυτός. Ποιό κόμμα των ρεπουμπλικάνων, λοιπόν. Σκέτο γιουσουφάκι του Τραμπ είναι το κόμμα.

Θα μιλάγαμε για δημοκρατία αν ο Τραμπ ήταν εκφραστής θέσεων που έχουν επεξεργαστεί τα κομματικά όργανα και εκφράζουν τα στελέχη των ρεπουμπλικάνων. Αν, δηλαδή, ο Τραμπ ήταν «δέσμιος» των υποτίθεται ιδεών και αρχών του κόμματος που… νίκησε στις εκλογές.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή