Όσα μου λένε τα μάτια σου, θέλω να τα κάνεις πράξη.

wpid-wp-1479160111909.jpeg

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν είπαμε αυτά που νιώθαμε κι έπρεπε να τα κρατήσουμε φυλακισμένα.
Γιατί έπρεπε να γίνω κατάδικος της αγάπης σου, γιατί να με κλείσεις σε μία φυλακή μαζί με όλη την αγάπη που σου είχα; Το μόνο μου έγκλημα ήταν ότι σ’ αγάπησα κι εξαιτίας αυτού πλήγωσα θανατηφόρα όσους πήγαν να με προφυλάξουν από σένα. Αυτό ήταν το μόνο μου αμάρτημα, ήταν τόσο βαρύ τελικά;

Γιατί μου έβαλες χειροπέδες και άφησες μόνο τα μάτια μου ελεύθερα, αυτά που αν τα κοιτούσε κανείς βαθιά θα έβλεπε όλη την αγάπη που σου είχα να ξεχειλίζει. Αυτά που αν τα διάβαζε κανείς η μόνη λέξη που θα έγραφαν θα ήταν «σ’ αγαπώ». Την αγάπη όμως κανείς δεν μπορεί να την κρατήσει, γιατί θα βρει τρόπο να ξετρυπώσει από κάπου. Άλλωστε λένε πως ό,τι κυλάει τελικά στις φλέβες σου θα ξεχειλίσει κάποια στιγμή από τα μάτια σου.

Έτσι ξεχείλιζε κι από τα δικά σου μάτια. Ήταν τόσο μεγάλα και λαμπερά, άστραφταν κάθε φορά που με κοίταζες. Κι επειδή εσύ τρόμαζες με την αλήθεια σου αυτά έγιναν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας μας. Αυτά έλυναν όλες μας τις απορίες, αυτά που θέλαμε να πούμε και να μάθουμε, αυτά φώναζαν τα σ’ αγαπώ που ποτέ δεν λέγαμε. Ήξεραν όλα όσα νιώθαμε κι είχαν αναλάβει να μας τα μεταφέρουν αντί να το κάνουμε εμείς γιατί φοβόμασταν και διστάζαμε.

Οι άνθρωποι πολλές φορές προτιμούν να κρύβονται, να κρυφοκοιτάνε. Φοβούνται να σταθούν μπροστά στο αγαπημένο τους και να του πουν όσα θέλουν, είναι πιο εύκολο αυτό παρά το να εκφράζονται. Έτσι προτιμούν να συμβιβάζονται με ένα «κοιτάω, κοιτάει, ωραία περάσαμε και σήμερα». Αλλά δεν πειράζει καμία φορά αυτό γιατί η αγάπη δεν θέλει λόγια, δεν θέλει εξηγήσεις, συγγνώμες, απολογίες, αρκούν και δύο μάτια μόνο για να νιώσει κανείς και να μάθει όσα δεν ένιωσε ποτέ και δεν άκουσε ποτέ να του λένε. Αρκούν και δυο μάτια μόνο για να αγαπάει και να αγαπιέται. Δυο μάτια που να στέκονται τόσο μακριά, αλλά συνάμα τόσο κοντά στην ψυχή του.

Οι ματιές μπορεί να σε εξυψώσουν, να σε κάνουν να νιώθεις τόσο σημαντικός, είναι τόσο ισχυρά και αρκούν για να μοιάζουν με αγκαλιές και φιλιά. Μπορεί κάποιος να τραφεί με έρωτα με την βοήθειά τους ακόμα κι αν αυτός είναι πλατωνικός. Είναι τόσο ειλικρινή που είναι ικανά να μετατρέψουν τα ψεύτικά σου λόγια γεμάτα εγωισμό σε αλήθειες της ψυχής σου. Δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από αυτά γιατί δείχνουν ακριβώς αυτό που είναι χαραγμένο μέσα σου.

Μα ο διάλογος των ματιών κάποια στιγμή, παρά την υπέρμετρη αγάπη που κρύβει, σταματάει και τα μάτια κουράζονται να κοιτάζουν χρόνια ολόκληρα στο ίδιο σημείο που είναι ο αγαπημένος τους. Σταματούν να τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα και θέλουν να περπατήσουν μαζί του και ονειρεύονται τη μέρα που θα κλείσουν και θα έχουν καταφέρει τον στόχο τους, να τους φέρουν κοντά. Αυτή είναι η επιθυμία τους, γι’ αυτό παλεύουν.

Εσύ όμως φοβάσαι και διατάζεις. Μα μου ‘χεις πει ήδη όσα νιώθεις, τα ξέρω όλα. Τα μάτια σου ήταν όλος μου ο κόσμος μα θέλω επιτέλους να νιώσω αυτόν τον κόσμο που κρύβουν. Τα μάτια σου μου έδιναν πνοή τόσο καιρό μα τώρα πριν καταρρεύσω για πάντα, όλα αυτά που μου έλεγαν καν’ τα εσύ επιτέλους πράξη.

Πριν έρθει όμως το τέλος μια για πάντα και οι ματιές μας σταματήσουν να υπάρχουν και κουραστούν ας το τολμήσουμε και να τους δώσουμε τη χαρά, που περίμεναν τόσο καιρό. Αν μας δούνε μαζί θα κλαίνε από ευτυχία γιατί θα ξέρουν πως άξιζε ο κόπος τους και ότι τελικά τα κατάφεραν και μπόρεσαν να μας ενώσουν. Και τότε δεν θα είναι δυο μοναχικά μάτια, αλλά θα γίνουν τέσσερα και το καθένα θα βρει το ταίρι του. Τέσσερα μάτια υγρά, αλλά γεμάτα όμως χαρά και περηφάνεια που μας ανέχτηκαν τόσο καιρό.

Για όλους υπάρχει τελικά δικαίωση ακόμα και για εκείνους που έμαθαν να αγαπούν με τα μάτια τους. Αρκεί να λύσουν όλους τους φραγμούς και να δικαιώσουν αυτά τα στρογγυλά πλασματάκια που τόσο καιρό όσο εκείνοι φοβόντουσαν αυτά έστελναν ρομαντικά μηνύματα, κρατώντας την αγάπη ζωντανή και άφθαρτη στο χρόνο.

Ευτυχώς τελικά που υπάρχουν τα μάτια γιατί θα είχαν χαθεί οι πιο δυνατοί έρωτες στον πλανήτη. Γι’ αυτό όσοι αγαπάτε ακόμα με αυτά δικαιώστε τα, κάνοντας πράξη όλα αυτά που εκείνα μαρτυρούν αλλά εσείς φοβάστε να τα κάνετε πράξη.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή