ΤΣΙΠΡΑΣ.. Τον Σεπτέμβριο του 2019 οι οξυδερκείς ψηφοφόροι μας θα περάσουν δωρέαν τα διόδια

wpid-wp-1482516331679.jpeg

«Η σύμβαση προβλέπει ότι κατά τις εκλογές οι ψηφοφόροι θα μετακινούνται δωρεάν αλλά αυτό θα αργήσετε να το κάνετε, οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2019. Η αξιολόγηση θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο. Δεν φοβόμαστε να διαπραγματευόμαστε, αλλά δεν θα δίνουμε λευκά χαρτιά, όπως θέλουν κάποιοι»

O Aλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας σήμερα σε πλήρη λειτουργία τον αυτοκινητόδρομο Μωρέας.

“Με την ολοκλήρωση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Μωρέας-ο κεντρικός οδικός άξονας της Πελοποννήσου . Είναι ένα από τα 5 μεγάλα έργα που είχαν ξεκινήσει πριν από χρόνια και είχαν σταματήσει το 2013 με κίνδυνο να υποχρεωθεί το κράτος να καταβάλει τεράστια πρόστιμα. Μόνο για αυτό τον αυτοκινητόδρομο κινδυνεύαμε να υποχρεωθούμε να πληρώσουμε τον Μάρτιο πρόστιμο άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με ότι γινόταν στο παρελθόν και το «πάρτι» κάποιων με τα δημόσια έργα, η σημερινή κυβέρνηση προασπίζει με την πολιτική της τα συμφέροντα των πολιτών και το δημόσιο συμφέρον. «Και το τελευταίο ευρώ για τα δημόσια έργα πρέπει να πηγαίνει εκεί που ο πολίτης το έχει ανάγκη».

«Είμαστε στα τελευταία μέτρα μιας δύσκολης διαδρομής αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεράσουμε τον κάβο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, επικεφαλής κλιμακίου υπουργών, επισκέπτεται την Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, εξήγγειλε την έναρξη, εντός του 2017, διαλόγου με στόχο τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης κάθε περιφέρειας της χώρας ξεχωριστά.

Χαρακτήρισε την Καλαμάτα πόλη με ιστορία και δυνατότητες και λόγω του τουρισμού και λόγω των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων, ενώ ανέφερε ότι οι Καλαματιανοί είναι αισιόδοξοι και πεισματάρηδες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος Μορέας είναι ο πρώτος μεγάλος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται στο σύνολό του, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι κάτι αυτονόητο, καθώς «όταν αναλάβαμε ήταν για δύο χρόνια σταματημένα τα έργα, θα χάναμε τα κονδύλια και θα πληρώναμε πρόστιμο».

«Καταφέραμε με τη διυπουργική επιτροπή που συστήσαμε να εντάξουμε τον Μορέα στα ΕΣΠΑ», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ευχαριστώντας για την επίτευξη αυτού του στόχου τους κ.κ. Σπίρτζη και Χαρίτση. «Είναι ένα μήνυμα πως η οριακή έστω επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση στην ανάπτυξη το 2017 δεν είναι ένα κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα», επισήμανε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, βρισκόμαστε στο κατώφλι της ανάπτυξης και αυτό θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι με τον Μορέα αλλάζει η μορφή της πόλης, η οποία αποκτά μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση και καθίσταται μέσω του αυτοκινητοδρόμου κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι ο δήμος Καλαμάτας είναι πλεονασματικός, ενώ σε ό,τι αφορά τα προβλήματα υπογράμμισε ότι η Καλαμάτα επλήγη από τις πλημμύρες και η καλλιέργεια ελιάς από τον δάκο, τόνισε ότι πρέπει να εξυγχρονιστεί το αεροδρόμιο, κατέθεσε το αίτημα του δήμου για απόδοση σε αυτόν 49 στρεμμάτων του Δημοσίου που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, μίλησε για την αναγκαιότητα βελτίωσης του δρόμου Καλαμάτας-Μεθώνης και τέλος υπογράμμισε τη χρεία στήριξης από την πολιτεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή