ΕΓΙΝΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΚΡΟΤΗΤΗ Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας στο Κορδελιό

βομβα77

Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή Ευόσμου – Κορδελιού.
Η διαδικασία άρχισε με το στάδιο της προπαρασκευής, ενώ στη συνέχεια δόθηκε το «πράσινο φως» από την Αστυνομία για την πλήρη εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.

Πριν λίγο, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και οι πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού κατέβηκαν στο σκάμμα, όπου βρίσκεται η βόμβα, για να επιβεβαιώσουν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη το στάδιο της μεταφοράς της και θα ακολουθήσει η εξουδετέρωσή της στο πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη, όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στις 11.05 ξεκίνησε η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β” Παγκοσμίου Πολέμου , δήλωσε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία κάποια τελευταία ζητήματα που εμπόδιζαν την έναρξη της επιχείρησης και θέλω να παρακαλέσω ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που ακόμα – και είναι ελάχιστοι ευτυχώς – δεν έχουν μετακινηθεί από τη ζώνη εκκένωσης να το κάνουν στα επόμενα 5 λεπτά σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου είχε απευθύνει έκκληση για την απομάκρυνση κάμερας μέσου ενημέρωσης που είχε τοποθετηθεί στον 4ο όροφο, ακριβώς πάνω από το βενζινάδικό όπου θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση. Ή θα μπει εισαγγελέας και θα σταματήσει την κάμερα ή αλλιώς δεν θα αρχίσει η επιχείρηση. Δεν μπορούμε να παίξουμε με τις ζωές και των πυροτεχνουργών αλλά και των ανθρώπων που έχουν φύγει τόνισε. Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι η κάμερα τελικά απομακρύνθηκε από το σημείο.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη