Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του Μικρομέτοχου

99maxresdefault-1024x576

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Προς τι όλο αυτό το “ΔΟΥΛΕΜΑ” για… διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και των υπολοίπων 3 Θεσμών της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ΕΚΤ) όταν όλες οι χώρες της Ε.Ε. είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΔΝΤ, συμμετέχουν δηλαδή εις τις αποφάσεις του;

Η ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί όλοι κάνουν την…πάπια και προς τι όλη αυτή η κακοπαιγμένη παράσταση, το κακής ποιότητας θέατρο περί της υποτιθέμενης σύγκρουσης ευρωπαικών θεσμών και…ΔΝΤ…

ΠΡΟΣ ΤΙ όλος αυτός ο αποπροσανατολισμός της κοινής παγκόσμιας γνώμης από τον κίνδυνο εξέγερσης δισεκατομμυρίων ανθρώπων για την ανατροπή της τραγικά εξαθλιωμένης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει;

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ: Να υποστεί η Ελλάδα τις βαρύτατες συνέπειες προς παραδειγματισμό, λόγω της ιστορικής βαρύτητά της και της μεγάλης και διεθνούς αναγνωρισημότητάς της.

Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ: Οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και το ΔΝΤ αποβλέπουν στην ολοκληρωτική και ταπεινωτική υποταγή της Ελλάδος εντός της Ε.Ε….

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ:… Το ενδεχόμενο μιας εθελουσίας εξόδου της ΕΛΛΑΔΑΣ από την Ε.Ε. ‘Ενα γεγονός που μαθηματικά θα είχε ως αποτέλεσμα … ΑΡΧΙΚΑ την κατάρρευση της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. και ΚΑΤΟΠΙΝ σε μία παγκόσμια ανατροπή.

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Τις τελευταίες δεκαετίες το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού λιμοκτονεί εξαιτίας της πολιτικής της παγκοσμιοποίησης ως νέο παγκόσμιο πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο, το οποίο καταλύει έθνη, κράτη, κυβερνήσεις, κοινοβούλια, παραδόσεις, πολιτισμούς, ισοπεδώνει ιδεολογίες και πολιτειακά συστήματα, και συσσωρεύει τον πλούτο εκατοντάδων τρισεκατομμυρίων ευρώ εις τα χέρια των ολίγων.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: Αυτό που ακούγεται έντονα μετά τις εκλογές εις τις Η.Π.Α. δηλαδή το ότι ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ πρέπει να κατανεμηθούν όσο το δυνατόν δικαιότερα σε όλους τους ανθρώπους για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, η γαλήνη και η ειρήνη εις την ανθρωπότητα.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ-απάντηση: Προ ημερών ο ο διευθύνων σύμβουλος της κ.Αντώνης Κεραστάρης είχε υποστηρίξει προ ημερών, σε συνέντευξή του, πως «το 2017 θα είναι η καλύτερη χρονιά που έχουμε δει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην εταιρεία». Ο ίδιος είχε επισημάνει την καλή πορεία της θυγατρικής στις ΗΠΑ, καθώς και τα νέα συμβόλαια που διεκδικεί η Intralot.

ΕΜΕΙΣ το μόνο που θυμόμαστε είναι δηλώσεις και δηλώσεις και δηλώσεις αλλά από ουσία…ΜΗΔΕΝ… Την ουσία την κρατάνε πάντα για τους μετόχους της μειοψηφίας που απολαμβάνουν τεράστιων κερδών που αποτελούν άγνωστη λέξη για τους μετόχους… πλειοψηφίας.
Και μην ξεχνάμε ότι το 2018 δεν ανανεώνεται το συμβόλαιο με τον ΟΠΑΠ που ναι μεν σε επίπεδο τζίρου είναι… πολύ μικρά πράγματα αλλά τα περιθώρια κέρδους κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα είναι.
ΟΠΑΠ: Διαβάσαμε προ ολίγων εβδομάδων ότι στο πλαίσιο της «υποχρέωσης γνωστοποίησης συναλλαγών» τα υπόχρεα πρόσωπα κ. Pavel Horak, Β΄ Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ., κ. Michal Houst, Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. και CFO και κ. Pavel Saroch Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ., ενημέρωσαν την εταιρία ότι στις 09.12.2016 η Emma Delta Hellenic Holdings Limited, νομικό πρόσωπο με στενό δεσμό με τα ως άνω διοικητικά στελέχη, προχώρησε στην ενεχυρίαση 105,3 εκατ.μετοχών ΟΠΑΠ.

Η ενεχυρίαση των μετοχών έγινε ως εξασφάλιση για τους σκοπούς έκδοσης κοινοπρακτικού δανείου ύψους 321.000.000 ευρώ.
ΣΣ: Τι να… “σκαρώνουν” άραγε αυτή την φορά; Για να δούμε…
ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ: Γεννήθηκε αριστοκράτης, γλέντησε στα νιάτα του για τα καλά, έγραψε ποιήματα, που υμνούσαν τη φιλία, κι ένα εμβατήριο, που ξεσήκωσε τους Αθηναίους να πάρουν τη Σαλαμίνα. Νωρίς, μπήκε δυναμικά στο εμπόριο και κατάφερε ν’ αποκτήσει τεράστια περιουσία, που του επέτρεπε να διαθέτει χρόνο για να φιλοσοφεί τη ματαιότητα της ζωής. …

Πριν να τον κατατάξουν στους Επτά Σοφούς της Αρχαιότητας, είχε κιόλας αναγνωριστεί, ως σοφός και μετρημένος άνθρωπος.Έμβλημά του είχε το γνωμικό «μηδέν άγαν» (τίποτα υπερβολικό), που ο ίδιος πρωτοείπε και που τήρησε με ευλάβεια σε όλη του τη ζωή αλλά και στους νόμους του..

Θέσπισε, τη σεισάχθεια (την άρση βαρών, όπως θα τη λέγαμε σήμερα) και με μια μονοκονδυλιά έσβησε όλα τα χρέη, εκτός από τα εμπορικά, κι απαγόρευσε στο εξής, τον δανεισμό με ενέχυρο το σώμα του δανειζόμενου.. Το μεγάλο επίτευγμά του, πάντως, ονομάζεται Ηλιαία.

Ήταν ένα δικαστήριο ενόρκων, το οποίο δίκαζε τα πάντα εκτός από τους φόνους και τις ιεροσυλίες, που παρέμειναν στη δικαιοδοσία του Αρείου Πάγου. Την αποτελούσαν 6.000 δικαστές, που κληρώνονταν μεταξύ όλων των ελεύθερων πολιτών.

Σε κάθε δίκη, δίκαζαν πεντακόσιοι που ορίζονταν με κλήρο το πρωί κι ήταν υποχρεωμένοι να εκδώσουν απόφαση ως τη δύση του ηλίου«… Διότι», όπως γράφει σκωπτικά ο Διογένης ο Λαέρτιος,.«ακόμα και για έναν Αθηναίο ήταν πολύ δύσκολο, σε μια μόνο μέρα, να δωροδοκήσει 500 δικαστες …

Οι γυναίκες απαγορευόταν να έχουν πάνω από τρεις φορεσιές, οι πομπώδεις τελετές τιμωρούνταν με βαριά πρόστιμα, οι πολυδάπανες θυσίες καταργήθηκαν, ενώ έτρωγε βαρύ πρόστιμο, όποιος το παράκανε με τα μοιρολόγια στις κηδείες. Έτσι, η επίδειξη χτυπήθηκε καίρια κι οι Αθηναίοι, θέλοντας και μη, οδηγήθηκαν στη σοφία του γνωμικού «παν μέτρον άριστον» (όλα με μέτρο)…

Στα 572 π.Χ. σε ηλικία 67 χρόνων ο Σόλων αποσύρθηκε. Του πρότειναν να γίνει ισόβιος δικτάτορας. Αρνήθηκε…Ζήτησε από τους Αθηναίους να του ορκιστούν ότι θα εφαρμόζουν τους νόμους για τα δέκα επόμενα χρόνια κι έφυγε να γνωρίσει τον κόσμο…. Πήγε στην Αίγυπτο, πέρασε από την Κύπρο, όπου τον παρακάλεσαν να τους φτιάξει νόμους, κι από εκεί πήγε στις Σάρδεις, στην αυλή του βασιλιά της Λυδίας Κροίσου, που θέλησε να του κάνει επίδειξη.

Ο Λυδός τον περιέφερε στο παλάτι δείχνοντάς του τα συσσωρευμένα πλούτη κι έπειτα τον ρώτησε, ποιον θεωρούσε πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο. Ο σοφός του απαρίθμησε περιπτώσεις ανθρώπων, που όλοι τους ήταν πια νεκροί. Ο Κροίσος διαμαρτυρήθηκε κι ο Αθηναίος του είπε το περίφημο: «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» (μην καλοτυχίζεις κανέναν, πριν να δεις πώς πέθανε).

Πέθανε το 559 π.Χ. σε ηλικία 80 χρόνων….

Α) Τι θα θυμασαι για παντα;… Β) το “Σεισάχθεια” …το “Μηδέν άγαν” …το “Μηδένα προ του τέλους μακάριζε ” …και το ¨Παν μέτρον άριστον” …

KAΘHMEΡINH ΣΥΝΗΘΕΙΑ:… Νέα ιστορικά ρεκόρ για τους δείκτες της Wall Street –

Και όσο σκεφτόμαστε τα… φιλαράκια μας από την… Ταυλάνδη όσο νάναι μία στεναχώρια μας πιάνει… ένα σφίξιμο στη καρδιά… Μα τέτοια πλάκα; δεν τους λυπούνται; Ούτε μία δόση χαράς ή μάλλον μία σταγόνα έλεους;
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη