Παγκόσμιο ΣΟΚ και ΚΑΖΟ για τη ΖΗΤΙΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

imerisia_LARGE_t_1061_44057394-1024x576

Αγρια πλάκα στην κυβέρνηση κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ!

H απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και ταυτόχρονα η ανάγκη της να βολέψει τα δικά της παιδιά στο Δημόσιο την οδηγεί να ζητιανεύει απ΄ότι κινείται και πετάει. Λίγο πριν βρεθούν στο Ειδικό Δικαστήριο.




Τώρα τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν ότι είναι ασύμφορη η Παγκόσμια Τράπεζα την πόρτα της οποίας κτύπησαν οι κατσιαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δανείζει ακριβά.

Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” σ΄αυτό το σημείο και πριν συνεχίσουμε το ειδικό αφιέρωμα στην ζητιάνα κυβέρνηση τής αφιερώνουμε τους παρακάτω στίχοι του Εθνικού Ύμνου:

Τότε εσήκωνες το βλέμμα μες στα κλάιματα θολό,
και εις το ρούχο σου έσταζ’ αίμα πλήθος αίμα ελληνικό.

Με τα ρούχα αιματωμένα ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύεις εις τα ξένα άλλα χέρια δυνατά.

Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή·
δεν είν’ εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλεί.

‘Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια, αλλ’ ανάσαση καμμιά·
άλλος σου έταξε βοήθεια και σε γέλασε φρικτά.

΄Αλλοι, οϊμέ, στη συμφορά σου οπού εχαίροντο πολύ,
«σύρε νά ‘βρεις τα παιδιά σου, σύρε», έλεγαν οι σκληροί.

Φεύγει οπίσω το ποδάρι και ολογλήγορο πατεί
ή την πέτρα ή το χορτάρι που τη δόξα σού ενθυμεί.

Ταπεινότατη σου γέρνει η τρισάθλια κεφαλή,
σαν πτωχού που θυροδέρνει κι είναι βάρος του η ζωή.

Ναι, αλλά τώρα αντιπαλεύει κάθε τέκνο σου με ορμή,
πού ακατάπαυστα γυρεύει ή τη νίκη ή τη θανή.

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Γιατί όμως θέλει η κατσιαπλιάδικη κυβέρνηση να πάρει απεγνωσμένα νέα δάνεια; Το ρωτάτε; Για να βολέψει μεταξύ άλλων τα δικά της παιδιά, όπως η Θεοπίστη Πέρκα, στο Δημόσιο. Για την θρυλική Θεοπίστη θα γράψει ο Βηματοδότης:

Η Θεοπίστη Πέρκα (φωτογραφία) δεν είναι απλώς μια εντυπωσιακή ξανθιά με δυναμικό χαρακτήρα. Είναι φίλη του Αλέξη Τσίπρα, συμπαθής στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και σύντροφος αναπληρωτή υπουργού πρωτοκλασάτου υπουργείου. Η «Πέτη», όπως την προσφωνούν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι στη Ριζοσπαστική Αριστερά από όταν ακόμη η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου πήγαινε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Και θεωρείται εκ των κινητηρίων μοχλών του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα. Με σπουδές πολιτικού μηχανικού – συγκοινωνιολόγου, μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της γενικής γραμματέως Μεταφορών, από την οποία ωστόσο αποχώρησε λόγω, όπως μου λένε, διαφωνιών με τον Χρήστο Σπίρτζη, παλιό της συνεργάτη από τα συνδικαλιστικά του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Αλλά η Πέτη δεν έμεινε χωρίς καρέκλα. Ανέλαβε προ ημερών τη θέση του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας στο υπουργείο Οικονομικών Νίκου Ματζάκου. Ο Ματζάκος, φίλος του Τρύφωνα Αλεξιάδη και υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου, παραιτήθηκε αιφνιδίως, χωρίς να ξέρει κανένας τον λόγο παρά μόνο η πολιτική του προϊσταμένη Κατερίνα Παπανάτσιου. Η τοποθέτηση της Πέτης στην εν λόγω Γραμματεία δεν είναι καθόλου τυχαία. Η κυρία Πέρκα είναι η βασική συντάκτρια του πορίσματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και ως πρώην συντονίστρια του τμήματος Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ «έχει άποψη» για τη δημόσια περιουσία και την αξιοποίησή της. Δεν ξέρω εάν η νέα γενική γραμματέας θα ανοίξει τα χαρτιά της με νέα μέτωπα με τους καναδούς επενδυτές της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές αλλά, όπως μου λένε κάποιοι φίλοι της από την Κουμουνδούρου, η Πέτη «θα ασκεί και κεντρικό έλεγχο στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων με εντολή Μαξίμου». Εάν αυτά είναι αλήθεια ή όχι θα φανούν στο κοντινό μέλλον.
Πάμε τώρα στην καζούρα που της κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ, εξαιτίας της Παγκόσμιας Ζητιανιάς της:

Την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, όπως είναι η μακροχρόνια ανεργία, η οικονομική ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη και η κοινωνική προστασία”, σχολιάζει η Citigroup σε νέο της report-μεταδίσει το Capital (Ελευθερία Κούρταλη):

Όπως σχολιάζει η Citi, ο δανεισμός της Αθήνας από την Παγκόσμια Τράπεζα δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, ενώ παράλληλα θα αυξήσει το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας.

Όπως εξηγεί η Citi, τα δάνεια της Παγκόσμιας Τράπεζας εξυπηρετούν διαφορετικό σκοπό από αυτόν που εξυπηρετεί το ΔΝΤ και είναι γενικά προσαρμοσμένα για την ανακούφιση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σε αντίθεση με τα δάνεια του ΔΝΤ, όσο πιο φτωχή είναι η χώρα, τόσο πιο ευνοϊκές οι συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορεί να δανειστεί από την Παγκόσμια Τράπεζα. Λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα του κατά κεφαλήν εισοδήματος στην Ελλάδα, η χώρα θα είναι σε θέση να πληροί τις προϋποθέσεις μόνο για δάνεια με μη ευνοϊκούς όρους (δανεισμός IBRD), τα οποίο φέρουν επιτόκια λίγο πάνω από το κόστος χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας και γενικά πρέπει να επιστραφούν μέσα σε 12-15 χρόνια.

Σε ότι αφορά το μέτωπο της αξιολόγησης, η Citi σημειώνει ότι παρά την μεγάλη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά την προ-νομοθέτηση των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές, δεν αναμένεται να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αν η ελληνική Βουλή δεν το κάνει πράξη. Τότε θα κριθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά και η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αμερικάνικη τράπεζα επιμένει πως η δεύτερη αξιολόγηση δεν αναμένεται να κλείσει πριν από τον Ιούνιο.




πηγη