Το ελληνικό Παρακράτος πίσω από την απόπειρα δολοφονίας;

kourdistoportocalisoimble063d44db38-b-1024x681

Παρακρατικοί μηχανισμοί επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Ποιοί παρασκεύασαν τον συγκεκριμένο μηχανισμό; Ποιοι μπήκαν στην διαδικασία να κάνουν κάτι τέτοιο και πως είναι σίγουροι ότι δεν θα εντοπισθούν;

Σφραγισμένο από ελληνικό ταχυδρομείο, με ελληνική διεύθυνση αποστολής, ήταν το δέμα που περιείχε επικίνδυνο το μείγμα εκρηκτικών, που εντοπίστηκε και απομακρύνθηκε από το ταχυδρομείο του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τόσο η Bild όσο και η Berliner Zeitung υποστηρίζουν ότι παραλήπτης του ύποπτου πακέτου ήταν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο σχετικό της ρεπορτάζ η Bild κάνει μάλιστα λόγο για «απόπειρα επίθεσης εναντίον του Β. Σόιμπλε». Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις εν λόγω πληροφορίες ενώ το ίδιο το υπουργείο δεν θέλησε να τις σχολιάσει.

Το σημερινό συμβάν ξυπνά μνήμες από παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από έξι περίπου χρόνια. Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2010 είχε εντοπιστεί στην καγκελαρία δέμα με εκρηκτική ύλη το οποίο είχε ως παραλήπτη την καγκελάριο Α. Μέρκελ και εμφάνιζε ως αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το ύποπτο πακέτο προριζόταν για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας σημειώνει πως στον εκρηκτικό σύνδεσμο συμπεριλαμβάνονταν ισχυρές κροτίδες και καλώδια, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει τραυματισμό ή ζημιές.

min1

Τα καλώδια του εκρηκτικού μηχανισμού εντοπίστηκαν, όταν πέρασαν τις ακτίνες Χ του υπουργείου. Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, ενώ εκκενώθηκε και το ταχυδρομείο, που βρίσκεται κοντά στο ΥΠΟΙΚ.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα από την αστυνομία, το πακέτο περιείχε εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς κατά το άνοιγμα.

min2

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη