Mέσα σε 48 ώρες δύο απόπειρες δολοφονίας με ελληνική υπογραφή!

xreos-kathusterei-tin-aksiologisi_3.w_l

Μεσα σε 48 ώρες δύο απόπειρες δολοφονίας, των Σόιμπλε και Τόμσεν, με ελληνική υπογραφή! Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν οι θεσμοί θ΄αφήσουν να περάσουν στο ντούκου αυτές οι ενέργειες.

Ο επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ήταν, σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία, ο στόχος του πακέτου-βόμβα που εστάλη σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Από την έκρηξη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τραυματίστηκε ελαφρά η βοηθός του κ. Τόμσεν, η οποία ήταν εκείνη που πήγε να ανοίξει το δέμα. Μάλιστα, από την έκρηξη επηρεάστηκε και η ακοή της, ωστόσο η ζωή της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Καθώς φαίνεται, από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση του πακέτου-βόμβα που εστάλη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με το πακέτο-βόμβα που έφτασε χθες στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, έχοντας ως στόχο τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ως γνωστόν, την ευθύνη για το πακέτο-βόμβα προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλλικές αρχές έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ελληνική Αστυνομία και φέρονται μάλιστα να έστειλαν και δύο φωτογραφίες του πακέτου, με σκοπό να διερευνήσουν εάν υπάρχει σχέση ανάμεσα στο χτύπημα στα γραφεία του ΔΝΤ και στο πακέτο-βόμβα που εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως έγινε γνωστό, οι φωτογραφίες δείχνουν το δωμάτιο στο οποίο εξερράγη ο παγιδευμένος φάκελος, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας διοικητικής υπαλλήλου του ΔΝΤ, στα χέρια και στο πρόσωπο.

Στις φωτογραφίες φαίνονται σκορπισμένα έγγραφα στον χώρο της έκρηξης και μια μικρή αναστάτωση, αλλά δεν υπάρχει ο φάκελος, ο οποίος έχει διαλυθεί και δεν φαίνεται από πού έχει σταλεί.

Μέχρι στιγμής, πάντως, κανείς δεν βγαίνει να πει επισήμως από πού προήλθε το πακέτο και αν συνδέεται με αυτό που εστάλη στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Καθώς φαίνεται, και σε αυτήν την περίπτωση, το μυστήριο θα λυθεί με μια ανάληψη ευθύνης -κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών- από αυτούς που έστειλαν το εκρηκτικό δέμα στα γραφεία του Ταμείου στην γαλλική πρωτεύουσα.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστιν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη στα γραφεία του Παρισιού κάνοντας λόγο για «δειλή πράξη βίας». «Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσει το έργο του», υπογράμμισε η ίδια. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας».

Ο πρόεδρος Ολαντ χαρακτήρισε «επίθεση» την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Γάλλος αξιωματούχος της αστυνομίας που έκανε ενημέρωση στου δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι έκανε λόγο για μια τραυματισμένη γραμματέα στα χέρια και το πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα αλλά δεν σχετίζονται με τη σημερινή έκρηξη. Όπως είπε, ο φάκελος και τα υπολείμματά του πλέον θα εξεταστούν από τους ειδικούς.

Το γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, που επικαλείται την αστυνομία του Παρισιού, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας, που βρίσκεται στα ίδια γραφεία με το ΔΝΤ.

Σε ανακοίνωση για την ανάληψη της ευθύνης, μεταξύ άλλων οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέφεραν: «… συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά. Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη