11 ΕΚΑΤ. ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΧΑΟΣ Απίστευτο παπατζιλίκι Μέρκελ-Τόμσεν-Λαγκάρντ-Σόιμπλε

MERKELTSIPRAS20170310_sooc1489138147-1024x683

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψει κανείς αυτό που συμβαίνει με την αξιολόγηση και τους Θεσμούς. Ισως ο όρος Τραγελαφικό Χάος να μπορεί να αποδώσει καλύτερα αυτό που εξελίσσεται με επίκεντρο 11 εκατομμύρια Ελληνες πειραματόζωα. Ουδείς-ούτε οι δανειστές-γνωρίζει που πατά και που πηγαίνει. Είτε πρόκειται για την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, είτε για την Λαγκάρντ και τον Τόμσεν.

Καθένας είναι μια ομάδα μόνος του. Αυτή τη φορά δεν είναι ο Τσίπρας πρωταγωνιστής του κωμικού δράματος με επίκεντρο την Ελλάδα αλλά οι παλινωδίες της Μέρκελ, της Λαγκάρντ, του Σόιμπλε, του Τόμσεν. Ισως ο τελευταίος να είναι και ο πλέον σοβαρός της υπόθεσης…

Τις τελευταίες ώρες το ΔΝΤ επιχειρεί να διαψεύσει δημοσίευμα του Bloomberg που το εμφάνιζε να συμμετέχει με 3-6 δις σε νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση των συνομιλιών, το ποσό που συζητείται κυμαίνεται μεταξύ των 3-6 δισ. ευρώ, σε σχέση με τα 29 δισ. ευρώ που είχε χορηγήσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της χώρας το 2012.

Ο Τσίπρας από την άλλη μεριά που είχε πολλά φωτογραφικά κοντινά με την Μέρκελ δήλωσε ότι η Καγκελάριος είναι πιο αισιόδοξη από τον ίδιο και πιο βέβαιη ότι θα κλείσει η αξιολόγηση.

Απαντώντας σεε ερωτήσεις κατά τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η “κυρία Μέρκελ ήταν εξαιρετικά, ανησυχητικά ίσως, αισιόδοξη», προσθέτοντας όμως ότι «εγώ κρατώ μια πισινή, γιατί έχουμε εμπειρία»!
Ο Σόιμπλε από την άλλη μιλώντας σε εκδήλωση της Deloitte στη Γερμανία, τόνισε ότι «δεν είναι ότι δεν συμπαθώ τους Έλληνες, αλλά θα έπρεπε να έχω τον χαρακτήρα της Μητέρας Τερέζας, για να μην πιέζω για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Ο ίδιος επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι απαραίτητη οικονομικά, μια άποψη αντίθετη από εκείνη που ενστερνίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Συμπέρασμα: Πάμε στα βράχια…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

πηγη