Έντιμοι δικαστές υπάρχουν, έντιμοι πολιτικοί;

wpid-entimoi-dikastes-uparxoun-entimoi-politikoi-.jpg

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που τινάζει στον αέρα τις μειώσεις στις συντάξεις που αποφάσισε ο Τσίπρας, η Αχτσιόγλου και η παρέα τους, δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη δικαστές. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι σημαίνει η γνωμοδότηση του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου. Αν δηλαδή θα συμμορφωθεί η κυβέρνηση στην απόφαση αυτή, αν θα αναζητήσει άλλους τρόπους να κάνει τις περικοπές, αν θα τις περάσει με διαφορετικό τρόπο ή τελικά αν θα διαλυθεί το προσύμφωνο με τους δανειστές και θα πάμε γι” άλλα.

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι μειώσεις έως 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις είναι αντισυνταγματικές και αντίκεινται και στην Ευρωπαϊκή Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το λέγαμε άλλωστε όλοι, το έλεγε και ο ίδιος ο Τσίπρας. Περικοπές προκαταβολικές δεν μπορείς να κάνεις. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλούσε για την αντισυνταγματικότητα ενός τέτοιου μέτρου αλλά γρήγορα το «κατάπιε», όπως και πολλά άλλα.

Τώρα έρχεται ένα δικαστήριο, όχι με τρόπο υποχρεωτικό αλλά γνωμοδοτικό, να πει στην κυβέρνηση ότι πρόκειται περί βλακών που αποδέχθηκαν προνομοθέτηση μέτρων. Που δέχθηκαν σκληρές περικοπές για τους συνταξιούχους για μετά από δύο χρόνια. Που καταπατούν κάθε έννοια, κάθε λέξη, κάθε άρθρο του Συντάγματος γιατί είναι… αριστεροί.

Το αν θα πρέπει να ξανακάνουν κωλοτούμπα ή αν θα τα τινάξουν στον αέρα, η κυβέρνηση ή η τρόικα δεν το ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι μια συμφωνία που περιλαμβάνει αντισυνταγματικά μέτρα και με τη βούλα ανώτατου δικαστηρίου, θα αποτελέσει βόμβα στη Βουλή. Θα γίνει χαμός τις επόμενες ημέρες και κυρίως όταν θα πάει για να ψηφιστεί. Αν δεν αλλάξει κάτι και οι μοιραίοι κι άβουλοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πέσουν στα γόνατα και σηκώσουν τα χεράκια τους, τότε θα έχουν διαπράξει ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα. Θα έχουν καταπατήσει καταφανώς το Σύνταγμα και θα πρέπει να λογοδοτήσουν γι” αυτό.

Για να δούμε: Έντιμοι δικαστές υπάρχουν στην Ελλάδα. Έντιμοι πολιτικοί να καταψηφίσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση υπάρχουν;

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγή

Υποβολή απάντησης