Aν η Ηριάννα είχε φέρει 3 τόνους ηρωίνης και σκοτώσει 8 θα είχε αφεθεί ελεύθερη

vicky_christina_barcelona03-1024x666

Αν η Ηριάννα είχε λεηλατήσει 256.000.000 εκατ. ευρώ από πελάτες της ΔΕΗ θα ήταν ελεύθερη να κάνει πάρτυ γενεθλίων στη Μύκονο. Επίσης εάν είχε εισάγει στη χώρα 3 τόνους ηρωίνης και είχε σκοτώσει και 8 μάρτυρες θα ήταν ελεύθερη να συνεχίσει τη δράση της. Στην τελευταία περίπτωση θα είχε στο πλευρό της και σύσσωμο το τραβεστί κόμμα της ΝΔ. Φυσικά και δεν προκαλεί έκπληξη μία ακόμη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που έχει γίνει πλέον διάσημη στον πλανήτη για τις αποφάσεις της.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παρουσίασε το οξυδερκές σκεπτικό βάσει του οποίου παραμένουν στη φυλακή η Ηριάννα και ο Περικλής Μπ. Διαβάζουμε ότι ο Περικλής πραγματοποίησε ταξίδια στη Βαρκελώνη τα οποία σχετίζονται με την τρομοκρατία, χωρίς φυσικά να παρουσιάζονται άλλα στοιχεία.

varimage

Χαρακτηριστκά αναφέρεται: “Γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό, όπως στη Βαρκελώνη του Περικλή Μπ. και του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή, ήτοι σε πόλη της Ισπανίας που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων”.

Το info-war.gr θέλοντας να διαπιστώσει αν ισχύει η κατηγορία θέσαμε στη δήμαρχο της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, το ερώτημα εάν η πόλη της αποτελεί κέντρο τρομοκρατικών οργανώσεων. Eθεσε επίσης το ίδιο ερώτημα στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών – εάν δηλαδή το επιχείρημα του δικαστηρίου αποτελεί επίσημη στάση της ελληνικής διπλωματίας και συνεπώς οι Έλληνες θα πρέπει να αποφεύγουν επισκέψεις στη Βαρκελώνη και την Ισπανία γενικότερα.

Για το ίδιο θέμα ο Θανάσης Καρτερός θα γράψει στην Αυγή:

Όταν η Δικαιοσύνη θεωρεί επικίνδυνη την Ηριάννα, και την αφήνει στη φυλακή, και ακίνδυνο τον λαθρέμπορο δυόμιση τόνων ηρωίνης, και τον βγάζει από τη φυλακή, όσο και να χτυπούν κάτω τον φερόμενο ως ανεξάρτητο κώλο τους οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, έχουμε δικαίωμα να θυμώνουμε
Μια παλιά ιστορία. Του 1970. Πολύ κοινή τότε. Ένας πολιτικός κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, καταδικασμένος με τον νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, κάνει αίτηση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για αποφυλάκισή του μια και έχει εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής. Το συμβούλιο την απορρίπτει με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια! Μιλάμε για τακτικούς δικαστές, οι οποίοι είχαν δώσει όρκο να υπηρετούν το σύνταγμα, όχι για στρατοδίκες, έτσι; Και οι οποίοι υπηρετούσαν πειθήνια τη χούντα, που χρησιμοποίησε το σύνταγμα ως χαρτί υγείας.

Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη υπηρέτησε τη χούντα; Ναι, και μια χαρά. Αφού την «καθάρισαν» οι χουντικοί από δημοκρατικά στοιχεία, και από τους ανυπόφορα τυπικούς και γενναίους, την κατέστησαν θεραπαινίδα της ανωμαλίας τους. Και εφέτες ως πρόεδροι έστελναν για ψύλλου πήδημα, ή με κατασκευασμένες κατηγορίες, κόσμο στη φυλακή και τακτικοί δικαστές τον άφηναν να σαπίζει εκεί. Και εισαγγελείς έχτισαν στις πλάτες των αθώων καριέρες. Και αρεοπαγίτες έγιναν υπουργοί και πρωθυπουργοί. Και άκρα του τάφου σιωπή επικρατούσε στο ανεξάρτητο βασίλειο των δικαστών.

Ας μην πάμε παραπίσω, στο δράμα και στο αίμα του 509, που εφάρμοζαν με όλη την εμφύλια σκληρότητα. Ή στις επιτροπές ασφαλείας, που έστελναν κατά δεκάδες χιλιάδες τους ξεροκέφαλους στα ξερονήσια. Και, ρίξτε, σας παρακαλώ μια ματιά στα παλιά κιτάπια. Η Δικαιοσύνη υποστήριζε πάντα για τον εαυτό της ότι ήταν ανεξάρτητη, ελεύθερη, εναρμονισμένη όχι μόνο με τον τύπο του νόμου, αλλά και με τον χτύπο της καρδιάς τους έθνους. Με το κοινό περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας, για την οποία ο δικαστής αποτελεί τελευταίο αποκούμπι. Εις θάνατον – εκεί κατάληγε για κάποιους το τελευταίο αποκούμπι.

Μη σκαλίζεις τη στάχτη, θα πείτε. Έχουν αλλάξει τα χρόνια, οι καταστάσεις και λοιπά. Φυσικά, και ευτυχώς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι καθένας είναι ό,τι δηλώνει. Και όταν η Δικαιοσύνη θεωρεί επικίνδυνη την Ηριάννα, και την αφήνει στη φυλακή, και ακίνδυνο τον λαθρέμπορο δυόμιση τόνων ηρωίνης, και τον βγάζει από τη φυλακή, όσο και να χτυπούν κάτω τον φερόμενο ως ανεξάρτητο κώλο τους οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, έχουμε δικαίωμα να θυμώνουμε. Γιατί, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και οι παλιές πληγές. Που πονούν και ματώνουν όταν διαπράττονται νέα εγκλήματα.

Στα 29 της χρόνια η Ηριάννα Β.Λ, υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με βάση ένα έωλο κατηγορητήριο, Με μόνο στοιχείο ένα μέρος ίχνους DNA, το οποίο αμφισβητεί ακόμα και καθηγητής της Ιατροδικαστικής της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεσή της ξεσήκωσε ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, από διάφορες συλλογικότητες και προσωπικότητες σε Ελλάδα και εξωτερικό.. Ανάμεσά τους και οι αθλητισμός. Σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο, αθλητές εν ενεργεία και παλαίμαχοι στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό της 29χρονης, η οποία τη Δευτέρα (17/7) ελπίζει να ακούσει απόφαση αναστολής της ποινής από το δικαστικό συμβούλιο. Και ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται, καθώς αρκετοί που ενημερώνονται για την κίνηση, δηλώνουν έμπρακτα τη στήριξή τους.
Παίκτες και προπονητές από το ποδόσφαιρο, όπως ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο Σάββας Κωφίδης, ο Χρήστος Τασουλής, ο Γιώργος Μπαντής, ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Γιώργος Μασούρας.Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Μπόγρης, ο Τάσος Κάκος και πολλοί ακόμα έστειλαν κοινό μήνυμα, δείχνοντας ότι ο αθλητισμός έχει τη δική του φωνή.
Αναλυτικά:

Κείμενο αλληλεγγύης προς την Ηριάννα Β.Λ. Υπογράφουν 44 προσωπικότητες του αθλητισμού ανάμεσα τους προπονητές, εν ενεργεία και παλαίμαχοι αθλητές.
“Βάζουμε στο μυαλό μας τις αδικίες που έχουμε βιώσει στον χώρο του αθλητισμού. Που δεν μας έπαιρνε ο ύπνος, αρρωσταίναμε που χάναμε άδικα ενα παιχνίδι… Φαντάσου ένα παιχνίδι, μόνο ένα παιχνίδι. Και ‘κει σκεφτόμαστε την Ηριάννα, στερούμενη τόσο άδικα με την πραγματική έννοια της λέξης την ίδια της την ελευθερία, την ίδια της την ζωή. Η αδικία στο πρόσωπο της Ηριάννας είναι αδικία εναντίων όλων μας και μας αφορά όλους.

Η Ηριάννα μπορεί να ήμουν εγω, μπορεί εσυ, μπορεί τα παιδιά μας.”

Μπαρτζώκας Γιώργος (προπονητής)
Κωφίδης Σάββας (προπονητής)
Παππάς Νίκος(καλαθοσφαιριστής)
Λαδάκης Αντώνης (ποδοσφαιριστής)
Τασουλής Χρήστος (ποδοσφαιριστής)
Καλλινικίδης Αβραάμ (καλαθοσφαιριστής)
Πορτουλίδης Νίκος (ποδοσφαιριστής)
Μπαντής Γιώργος (ποδοσφαιριστής)
Τσόχλας Απόλλων (καλαθοσφαιριστής)
Ελευθερόπουλος Δημήτρης (προπονητής)
Μπόγρης Γιώργος(καλαθοσφαιριστής)
Ζιάγκος Βαγγέλης (προπονητής)
Μάρκος Δημήτρης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής)
Μπουκουβάλας Μιχάλης(ποδοσφαιριστής)
Σορώτος Κώστας (προπονητής)
Ζησόπουλος Γιώργος (ποδοσφαιριστής)
Κόρμπος Παναγιώτης (ποδοσφαιριστής)
Πουρσανίδης Ηλίας (παλαίμαχος
ποδοσφαιριστής)
Κάκος Τάσος(διαιτητής)
Παπαδόπουλος Νίκος (ποδοσφαιριστής)
Τσαμπούρης Σάββας (ποδοσφαιριστής)
Γκιζέλης Φώτης (προπονητής)
Μασούρας Γιώργος (ποδοσφαιριστής)
Βαλαώρας Γιάννης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής)
Τζάνης Χρήστος(ποδοσφαιριστής)
Ιντζόγλου Λευτέρης (ποδοσφαιριστής)
Παντελιάδης Σάκης (ποδοσφαιριστής)
Παραφέστας Τάκης (προπονητής)
Παπαστεριανός Μανώλης (ποδοσφαιριστής)
Ματσούκας Λευτέρης (ποδοσφαιριστής)
Λαγωνικάκης Ανδρέας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής)
Κυριακίδης Ηλίας (ποδοσφαιριστής)
Γκουγκούδης Σπύρος (ποδοσφαιριστής)
Τσινός Γρηγόρης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής)
Παπαγεωργίου Θανάσης (ποδοσφαιριστής)
Μουρατίδης Κώστας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής)
Παπάζογλου Σάββας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής-προπονητής)
Σεραφείδης Στέλιος (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής-προπονητής)
Γεωργακόπουλος Γιώργος
(ποδοσφαιριστής)
Χριστοφιλέας Τάσος (ποδοσφαιριστής)
Δαμιανίδης Δημήτρης(προπονητής)
Ηλιάδης Στέλιος(ποδοσφαιριστής)
Χρήστος Μελίσσης(ποδοσφαιριστής)
Ηλιάδης Σάββας (καλαθοσφαιριστής)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη