Δε θέλω να πικραίνεσαι τις Κυριακές τα βράδια

7501

Εκείνη την εποχή θυμόμουν με λεπτομέρεια την καθεμιά μας συνάντηση, από το πρώτο βλέμμα της μέχρι το αντίο. Ο καιρός περνά όμως και αμυδρά πια μπορώ να ανακαλέσω στιγμές από εκείνες τις συναντήσεις. Μόνο όταν περνάω από τα μέρη που περνούσαμε με κυριεύουν οι σκέψεις και νιώθω ένα σφίξιμο στο στήθος. Περίεργους τρόπους έχει η νοσταλγία να εκφράζεται…

Θυμάμαι να σε χαρακτηρίζω άνεμο, αιθέρα που περνούσε και άφηνε συντρίμμια στο πέρασμα του. Ξεκίνησα με σιγουριά και αυτοπεποίθηση πως μπορούσα να το ελέγξω, πως μπορούσα να σε ελέγξω αλλά στο τέλος χάθηκα στη δίνη σου. Μπήκες στην ζωή μου ξαφνικά και την αναστάτωσες. Και φούντωσε τόσο γρήγορα η φλόγα που στο τέλος δεν έμεινε τίποτα πέρα από στάχτες.

Θυμάμαι να είσαι το μόνο άτομο που κατάφερνε να αναστατώσει την ύπαρξη μου ακόμη και στο απλό άκουσμα του ονόματος του. Για καιρό αφότου πάψαμε να μιλάμε, έμεινες σαν μια γλυκόπικρη ανάμνηση στο μυαλό μου που έτερπε και πονούσε την ψυχή μου ταυτόχρονα.

Ασυμβίβαστος, αδιόρθωτος, αμετανόητα αντισυμβατικός. Ασταθής χαρακτήρας που μπορούσε τη μια στιγμή να με εκνευρίσει και την άλλη να με κάνει να γελάω σαν παιδί. Ναι, ήσουν παιδί ώρες ώρες στο σώμα ενός γοητευτικού νεαρού που ήξερε να χειρίζεται τις γυναίκες και έκρυβε τον πραγματικό του εαυτό πίσω από αυτή την εικόνα του απολαυστικά “εκνευριστικού” άντρα.

Δεν άγγιξες ποτέ το κορμί μου μα κυρίευσες όσο κανείς άλλος τη σκέψη μου. Έγινες ο μύθος μου και όταν ύστερα από καιρό σε είδα ξανά και δεν ένιωθα όλη αυτή τη φλόγα να με καίει, απογοητεύτηκα που είχα καταφέρει να σε απομυθοποιήσω και δεν μπορούσε πια η παρουσία σου στο χώρο να ταράξει το είναι μου.

Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συμβιώσουμε μαζί, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν μας δώσαμε την ευκαιρία να γίνουμε στάχτη για μια φορά.

Κάθε συνάντηση και μια περιπέτεια μαζί σου. Κάθε περιπέτεια και μιαν ανάμνηση που έμενε και επέμενε να πονά στη θύμηση της.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°