Ο Ντάισελμπλουμ αποδομεί όλα τα αφηγήματα Τσίπρα: Η Ελλάδα σε εποπτεία και μετά το μνημόνιο

Tsipras-djiselbloem-696x389

Η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία για αρκετά χρόνια ακόμα και μετά το τέλος του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο του 2018, διαμηνύει στην ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του στην Αθήνα, αναφέρουν τα «Νέα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε εφαρμόσει προγράμματα εποπτείας μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης όπως έγινε σε Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρο. Θα έχουμε πρόγραμμα εποπτείας και στην Ελλάδα, πόσω μάλλον όταν υπάρχουν δάνεια σε εκκρεμότητα τα οποία έχουν μακρά περίοδο αποπληρωμής».

Ο πρόεδρος του Eurogroup τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από τα Μνημόνια αποτελεί «κοινό στόχο, στόχο κλειδί», της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων της, προειδοποίησε, όμως, ότι απαιτεί να διασφαλιστεί πρώτα ότι η Ελλάδα είναι απολύτως προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο.

Αναφορικά με το ταξίδι του στην Αθήνα, ο κ. Dijsselbloem θα επιδιώξει να διαμηνύσει στους συνομιλητές του- στο πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- ότι δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται υπερβολικά αισιόδοξες προσδοκίες για την επόμενη ημέρα μετά την έξοδο της Ελλάδα από την Μνημονιακή εποχή.

Οι δηλώσεις του δείχνουν ότι δεν συμμερίζεται την άποψη Τσίπρα ότι η έξοδος από τα Μνημόνια θα είναι καθαρή, κάτι που φαίνεται ότι έχει συνειδητοποιήσει ήδη ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον οποίο έχει επίσης προγραμματιστεί συνάντηση τη Δευτέρα στην Αθήνα, όπως και με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Jeroen Dijsselbloem τόνισε ότι οι εταίροι και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καθορίσουν σε συμφωνία τον τρόπο μετάβασης στη μετά το πρόγραμμα εποχή χωρίς να διαταραχθεί η θετική εικόνα που έχει αρχίσει να αποκτά η χώρα, διαμηνύοντας εμμέσως στην Αθήνα, ότι θα πρέπει να μην υπάρχουν υψηλοί τόνοι και διαφωνίες μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο ευρωπαίος αξιωματούχος θα συμμετέχει σε συζήτηση που οργανώνει ο Economist με συνομιλητές τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη