Τα πολιτικά ραντεβού στην Βιβλιοθήκη ενός πρώην που ετοιμάζει μεθοδικά την επιστροφή του

d8c3c-721_594446807264749_1761628339_n

Οι θαμώνες της βιβλιοθήκης του Κολωνακίου βλέπουν τις τελευταίες εβδομάδες όλο και πιο συχνά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να εμφανίζεται συντροφιά με την σύζυγό του Δάφνη αλλά και με πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν επί πρωθυπουργίας του.

Η κινητικότητα του πρώην πρωθυπουργού δεν περιορίζεται μόνο στις συναντήσεις της Βιβλιοθήκης. Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες βλέπουν έναν δραστήριο πρώην πρωθυπουργό να αλωνίζει στους διαδρόμους της Βουλής και να έχει τακτικές συναντήσεις με βουλευτές όλων των κομμάτων.

Έτσι η δήλωσης στήριξης στους 58 μοιάζει φυσική συνέπεια της προεργασίας που έχει κάνει ήδη ο δραστήριος πρώην πρωθυπουργός.

«Το κείμενο των «58″ το βρίσκω πολύ σωστό, χαιρετίζω την πρωτοβουλία και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο», είπε ο κ. Σημίτης σε δήλωσή του, στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Γιώργου Βασιλείου.

Ξαφνική επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος έκανε δήλωση στήριξης μπροστά στις κάμερες για την Κίνηση των 58.  Επειδή για πολλά θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς τον Σημίτη, όχι όμως για πολιτική επιπολαιότητα, η απόφασή του να παρέμβει υπέρ των 58 κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη κίνηση «μπορεί να βοηθήσει να βγούμε από τη κρίση».

Η Κίνηση των 58 έρχεται σε μια στιγμή που ο Σαμαράς επιλέγει να απεγκλωβιστεί- έως ρήξης- από τους Γερμανούς, οι οποίοι αρνούνται το κούρεμα και να αναθερμάνει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ.

Κάποιοι λοιπόν θεωρούν την «Κίνηση των 58″ ως απάντηση της Γερμανίας στην φιλοατλαντική στροφή του Σαμαρά. Ποιος από τους 58 θα μπορούσε να ηγηθεί της συγκεριμένης προσπάθειας; Τα ονόματα που παίζουν είναι του δυσαρεστημένου πλέον φιλογερμανού επίσης Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του ίδιου του Κώστα Σημίτη!

http://kourdistoportocali.com