Καφενείο η Βουλή

troikanoi1383633439

Καλησπέρα πιτσιρίκο. Προσπάθησα ,με πολύ κόπο είναι η αλήθεια, να παρακολουθήσω την συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας. Μετά πολλά σοκ από την κάκιστη λεκτική και εννοιολογική παρουσία των ομιλητών προσπάθησα να ταξινομήσω την επιχειρηματολογία.

Ο κ.Σαμαράς χρησιμοποίησε ως επί τω πλείστον ψευτομάγκικες εκφράσεις. Μάλλον νομίζει ότι όσο περισσότερα υπονοούμενα αφήσει τόσο πιο στιβαρός, συμπαγής και αρρενωπός θα είναι ο λόγος του. Επομένως θα σκορπίσει ρίγη φόβου στους αντιπάλους του και σιγουριά στους φίλια προσκείμενους. Να τον ενημερώσει κάποιος ότι αυτά περνάνε μόνο σε σαχλογκόμενες και φλωράκια.

Ο κ. Βενιζέλος ασέλγησε στην λογική για ακόμα μια φορά. Κύρια σκοτούρα του φαίνεται ότι είναι να παραμείνει στο κάδρο, λόγω φιλαυτίας και εγωπάθειας. Επίσης μπορεί να κατανοεί ότι η πολιτική του ύπαρξη είναι αμελητέα και ,αφού παρέλθει, μάλλον και η παρουσία του ως ελεύθερος πολίτης. Δεν θα μου προξενούσε εντύπωση ένα ρεσάλτο του στην Ν.Δ. Η φρασεολογία για ακόμη μία φορά κενή νοήματος πολλές δύσκολες λεξούλες για να μπερδέψει τα νερά, προτάσεις που, αν τις μαζέψεις, θα διαπιστώσεις ότι μάλλον αναιρεί η μία την άλλη.

Ο κ. Τσίπρας. Τακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κέρδισε όμως θα μπορούσε να έχει περισσότερα κέρδη αν ο αρχηγός του στόχευε πιο εντατικά και μεθοδικά στον Πρωθυπουργό. Αν με λίγες φράσεις του προκάλεσε εκνευρισμό στον κ. Σαμαρά και στον, μονίμως νευρικό τελευταία, κ. Βενιζέλο φαντάζομαι ότι αν πίεζε παραπάνω τα κέρδη θα ήταν περισσότερα. Μάλλον πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσει περισσότερο καθώς το φρούτο πια είναι ώριμο να πέσει. Εδώ ακριβώς είναι ένα από τα λάθη του Σύριζα. Δεν μπορεί να διατρανώνει ότι θέλει αλλαγές αλλά από την άλλη να μην προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση νωρίτερα.

Ο κ. Κουβέλης μάλλον μοιάζει με την Ελβετία, μόνο που η Ελβετία, από όσο γνωρίζω, ήταν έτοιμη για πόλεμο αν εισέβαλαν στα εδάφη της. Σκέφτεται ότι αν τυχόν πάρει θέση αυτομάτως θα αφομοιωθεί από τις παράπλευρες παρατάξεις. Ίσως να περιμένει να πάρει ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ. Καλό θα ήταν κάποιος να τον ενημερώσει ότι τώρα πια το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ψηφοφόρους.

Ο κ. Καμμένος αν μιλούσε χωρίς την συνεχώς δυνατή φωνή θα κέρδιζε περισσότερους ψήφους από την ΝΔ. Είναι αλήθεια ότι λόγω χώρου ,περιβάλλεται από νεοναζί και φασίστες, πρέπει να φωνάξει γιατί αλλιώς θα εξαϋλωθεί. Όπως επίσης και γιατί οι ΑΝ.ΕΛ. δεν παρευρίσκονται στα πάνελ. Αν έβρισκε την διαφορά μεταξύ λαϊκισμού και καταγγελιών θα είχε καλύτερη μοίρα.

Χαμηλού επιπέδου, όχι πώς δεν ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση. Το κακό είναι ότι όταν εκεί μιλάνε έτσι δίνουν το δικαίωμα σε κάθε υφιστάμενο (βουλευτή, σύμβουλο, γραμματέα, στέλεχος) να εκφραστεί ως οχετός.

Υ.Γ.: Συγνώμη για το εκτεταμένο κείμενο

(Αγαπητέ φίλε, η Βουλή δεν έχει καμία σημασία πια και το τι λέγεται εκεί δεν αφορά κανέναν. Απλά, η Βουλή κάνει πως λειτουργεί και οι πολιτικοί αρχηγοί με τους βουλευτές κάνουν πως διαφωνούν, για να υπάρχει η αίσθηση της κανονικότητας και να μην γίνεται αντιληπτό πως η Ελλάδα κυβερνάται -ξεκάθαρα πια- από την Τρόικα. Τα νομοσχέδια έρχονται έτοιμα και μεταφράζονται. Η χώρα-χώρος έχει πέσει. Να είστε καλά.)   Εγραψε:Pitsirikos