Τηλεφωνήτρια του ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία

troikanoi1383633439

Σε ένα βήμα που σκεφτόντουσαν εδώ και καιρό στη Συγγρού και την Ιπποκράτους είναι έτοιμα να προχωρήσουν τα δύο κόμματα που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό (με 153 βουλευτές, ο θεός να τον κάνει). Μετά την υπεράσπιση Σαμαρά που ανέλαβε και έφερε εις πέρας ο Βαγγέλης Βενιζέλος την Κυριακή στη βουλή, στην τελική ευθεία βρίσκεται η κοινή τηλεφωνική γραμμή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ..

Την Κυριακή, όταν ο Αλέξης Τσίπρας εγκαλούσε τον Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή του να πάρει στις πλάτες του τον Βενιζέλο, όλοι περίμεναν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ερεθιστεί και θα θελήσει να δώσει την δική του απάντηση. Αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν ο πρωθυπουργός να κρυφτεί πίσω από τον υπουργό Εξωτερικών του, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να το κάνει ο καθένας, πλην Παγκάλου.

Η μονομαχία μάλιστα που έστησε ο Βενιζέλος με τον Τσίπρα άρεσε τόσο πολύ στον Σαμαρά, που αντί να απαντήσει στα ερωτήματα της αντιπολίτευση, άλλαξε αμέσως την ομιλία του για να φτιάξει την ατμόσφαιρα, με το γνωστό bullying πριν τον καυγά. Γι’ αυτό και ο αριστοκράτης πρωθυπουργός κατέβηκε στο πεζοδρόμιο, για να βρει τον Τσίπρα και να του σπάσει τον τσαμπουκά ώστε να τον βρει ο δικηγόρος του έτοιμο. Φήμες λένε πως μετά την ψηφοφορία ακολούθησε και το γνωστό σε όλους “πρίζωμα” στον Βενιζέλο, ενόψει Ελ Πάσο.

Έτσι, σε μια προσπάθεια να άρει βάρος από τον Βενιζέλο για να πάει πιο ελαφρύς στη μονομαχία, σκέφτεται να μεταφέρει το τηλεφωνικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας. Το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ούτε για να πληρώσει τους λογαριασμούς, αλλά και η μνημειώδης ταύτιση απόψεων, οδηγούν τη σκέψη του πρωθυπουργού. Αφού έτσι κι αλλιώς ο Βενιζέλος μιλάει εξ ονόματος και των δύο, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνονται από δύο λογαριασμούς τηλεφώνου τα δύο κόμματα.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ακόμα ένα  σημαντικό βήμα στο δρόμο της εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως από Σεπτέμβριο θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να μπει και σώγαμπρο στη Συγγρού. Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία το έχει ήδη εκθέσει, και θα ήταν πολύ άσχημο να το αφήσει αστεφάνωτο.

Αστεφάνωτο πάντως δεν θα ήθελε να αφήσει το ΠΑΣΟΚ ούτε και η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, γι’ αυτό και ανυπομονεί να πάμε σε εκλογές. Για να το συνοδεύσει μια για πάντα εν τόπω χλοερώ.    http://rebeliskos.wordpress.com/