Όχι άλλα ποδήλατα!

troikanoi1383633439261

Κοινόχρηστα ποδήλατα θα αποκτήσει σύντομα η Αθήνα, ώστε να μιμηθεί το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο. Ο αριθμός των ποδηλάτων στην Αθήνα έχει αυξηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, που υπάρχουν σκέψεις σε 20 με 30 χρόνια να φτιαχτούν και ποδηλατόδρομοι.

Τα χίλια κοινόχρηστα ποδήλατα θα βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία, ώστε να μην δυσκολεύονται να τα βρουν οι κλέφτες.

Εν τω μεταξύ, είναι κάτι μέρες που η Αθήνα θυμίζει Άμστερνταμ, αφού γίνεται της πουτάνας από ποδήλατα στους δρόμους• βέβαια, η Αθήνα θυμίζει Άμστερνταμ, ούτως ή άλλως, αφού στους μπάφους το έχουμε ξεπεράσει.

Τις προάλλες, είδα σε πεζόδρομο έναν ποδηλάτη –που πήγαινε του σκοτωμού- να παίρνει παραμάζωμα ένα παιδάκι. Ο ποδηλάτης έβαλε μάλιστα τις φωνές στο ματωμένο παιδάκι και την μαμά του επειδή το παιδάκι περπατούσε στον πεζόδρομο. Δεν πάει καλά ο κόσμος.

Οι ποδηλάτες νομίζουν πως οι πεζόδρομοι είναι ποδηλατόδρομοι. Όχι, φτωχοί μαλάκες, δεν είναι ποδηλατόδρομοι, είναι πεζόδρομοι. Είναι για πεζούς.

Με τόσα ποδήλατα, έχω αρχίσει να νοσταλγώ τα αυτοκίνητα.

Ξέρω τετραμελή οικογένεια με έξι ποδήλατα.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα έχουμε κυκλοφοριακό πρόβλημα από τα ποδήλατα.

Όλος ο δρόμος θα είναι ποδηλατόδρομος και θα υπάρχει μια λωρίδα δεξιά για τα αυτοκίνητα.

Τα αυτοκίνητα έχουν κι ένα καλό σε σχέση με τα ποδήλατα: τα αυτοκίνητα, συνήθως, δεν σε κυνηγάνε να σε σκοτώσουν πάνω στα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους.

Και μη μου πει κανείς πως τα ποδήλατα δεν μολύνουν το περιβάλλον γιατί όλοι αυτοί οι ποδηλάτες μποχάνε και είναι μέσα στον ιδρώτα και την ποδαρίλα, ενώ, αν αρχίσουν να κλάνουν μαζικά, θα έχουμε λιποθυμίες και θα νοσταλγήσουμε και τα χημικά των σκατόμπατσων.Pitsirikos