Ωρε που γυρίσαμε;

286370-wallpaper_ill67

Με ταπεινότητα και συμπάθεια, ας μου επιτρέψουν όσοι δεν είχαν την τύχη ή τη δυνατότητα να πεταχτούν έστω για λίγο μακριά από την πόλη και την ρουτίνα τους προηγούμενους μήνες, την αναφορά στην επιστροφή από λίγες διακοπές. Έλειψα μόλις για μια εβδομάδα, αν και το μυαλό μου ακόμα θαλασσοπνίγεται στα νερά του Να, στις Σεϊχέλες και στο Στολιδάκι στ’ ανοιχτά του Ικαρίου πελάγους. Όμως ρε παιδιά απαντήστε μου: Κούναγε πολύ το πλοίο ή κουνήθηκε το σύμπαν;

Το περίμενα και το μελέταγα, αλλά δεν πίστευα πως θα το δω και να συμβαίνει. Ο Γιώργος επιστρέφει επάνω στο άσπρο άλογο της Δημοκρατίας και των “πραγματικών αναγκών της χώρας”. Και μάλιστα με τη συνοδεία… Τζιχαντιστών!

Αν και πραγματικά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά αντικρίζοντας αυτούς και αυτούς τους τύπους που αποθεώνουν τον ΓΑΠ που θα κατατροπώσει την Δεξιά, οφείλω να παραδεχτώ τους επικοινωνιολόγους του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Αυτοί που μαζί με την Εύα Καϊλή, ενδιάμεσα στις εκλογές του 2012 μαζεύαν δημοσιογράφους για να τους αναθέσουν την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος στα social media. Εκεί που νεολαίοι δημοσιογράφοι του κόμματος ανέλαβαν προκάτ λογαριασμούς στο twitter και το facebook για να φτιάχνουν κλίμα.

Αυτοί που σκέφτηκαν τον “αγανακτισμένο Πασόκο”, τον “απογοητευμένο με τον Γιώργο αλλά που δεν του πάει να ψηφίσει Σαμαρά”, τον “μετανοημένο ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου” και το υπόλοιπο παρεάκι του ΠΑΣΟΚ των social media.

Μη μου ζητάτε λογαριασμούς, σιγά που δεν τους ξέρετε.

Αυτοί οι τύποι που εμπνεύστηκαν τον “εκ-τσογλανισμό” του ΣΥΡΙΖΑ, το “ασφάλιστρο κινδύνου” του χαρατσιού και την “ανασύσταση της κεντροαριστεράς”, με τον “πολιτικό τζιχαντισμό” πρέπει να έκαναν τον Σεφερλή να ζηλέψει.

Αυτοί που γράφουν τα σενάρια στο ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλα ταλέντα. Πρέπει να γράψουν τηλεόραση. Ως πότε θα τρώμε στη μάπα τις εξυπνάδες του Ρώμα;

Βέβαια, αρχικά απόρησα που μια τέτοια εξυπνάδα την σπατάλησαν στους βαλτούς και μουρλούς του Γιώργου και δεν την κράτησαν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω όμως πως τελικά το κλειδί κρύβεται στην υπόλοιπη φράση του βαστάζου του Βενιζέλου. Το κράξιμο που έφαγε ο Μπένυ στο Ζάππειο ο Ρήγας το χαρακτηρίστηκε ως “αστεία εκδοχή πολιτικού τζιχαντισμού”.

Την σοβαρή εκδοχή μάλλον την φυλάνε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φήμες πάντως λένε, πως ο Βενιζέλος ασφάλισε το κεφάλι του σε περίπτωση αποκεφαλισμού από τους τζιχαντιστές. Πολιτικού αποκεφαλισμού πάντα. Με ένα νόμο, ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Η προβολή που λαμβάνουν τα οικογενειακά ενός κόμματος του τίποτα και μιας ιδεολογίας ερμαφρόδιτης από καιρό, είναι η πρόγευση μόνο από αυτά που θα ακολουθήσουν όταν σημάνει η ώρα για τα οικογενειακά της Δεξιάς.

Παρόλο που με τις κωλοτούμπες του Τράγκα το μήνυμα το πιάσαμε, (και καλά θα κάνουμε όσοι το πιάσαμε να μην αφήσουμε παππού για παππού που δεν θα του το μεταφέρουμε, για να πάψουν επιτέλους αυτοί οι γεροντοέρωτες με τον Γιώργαρο) όσα πρόκειται να δούμε και να ακούσουμε όταν αρχίσουν τις δικές τους… διεργασίες θα αναγκάσουν και τα τελευταία πλούσια κεφάλια να αποχαιρετήσουν το περήφανο τριχωτό τους.

Ας γίνει η ανασύνταξη της Δεξιάς με ακροατήριο τους ταξιτζήδες κι όσους πικραμένους συνεχίζουν να τον πιστεύουν.

Αν και τους βλέπω κι αυτούς πλέον σε δίλημμα. Αίμα, τιμή, πίσω στο μαντρί.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα όλοι αυτοί έχουν τελειώσει. Υπάρχουν γιατί υπάρχει ένα σύστημα που τους συντηρεί στον αφρό.

Και αν δεν βρίσκονταν ακόμα με το δολοφονικό τους πριόνι στα χέρια να μας κυνηγάνε στα σπίτια, τις δουλειές, τα χωράφια, τις παραλίες κι ακόμα και στον ύπνο μας, θα συντελούσαν μία ξεκαρδιστική κωμωδία.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε και για το κυβερνητικό τους τέλος.

Ακόμη κι αν αντέξουν μερικούς μήνες ακόμα, δεν θα καταφέρουν να κρατηθούν από κανέναν λαγό.

Ξεθάψτε τα όνειρά σας. Τη δίψα σας για ζωή. Την ελπίδα. Τους λόγους που σας κάνουν να συνεχίζετε και να αντέχετε.

Η ώρα που θα πρέπει να σηκωθούμε στα πόδια μας δεν θα αργήσει.

Αφού γυρίσαμε σε αυτό το χάλι, ας κοιτάξουμε τουλάχιστον να μην ξαναπάμε από εκεί που ήρθαμε…

ΥΓ. Τι γυρεύει άραγε ένας όρος που φέρνει στο προσκήνιο την τέλεια δικαιολογία της μαμάς Αμερικής και του Ισραήλ για το ξεκαθάρισμα της Μέσης Ανατολής από την “Ισλαμική απειλή”;

Πράγματι, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο για τον τόπο. Ή πολύτιμο τόπο για το κεφάλαιο. Δεν είμαι σίγουρος, ένα από τα δύο είναι πάντως…

ΥΓ.2 3η Σεπτέμβρη: Κακό ψόφο!    Ρεμπελίσκος