Γιατί άραγε η κυβέρνηση ξαναλέει «τα ίδια» με αλλά λόγια;

SavedPicture-201521022565.jpg

Γεια σου απολαυστικέ πιτσιρίκε.
Γιατί άραγε η κυβέρνηση ξαναλέει «τα ίδια» με αλλά λόγια;
Η δική μου εκτίμηση είναι ότι το κάνει για να ξεκλειδώσει τους όρους όπως ήταν μέχρι σήμερα και να τους καταστήσει διαπραγματεύσιμους.

Μια ουσιαστική διαπραγμάτευση δεν αρχίζει και τελειώνει μέσα σε ένα μήνα.

Πρέπει να αρχίζει και να… μην τελειώνει ποτέ. Να βελτιώνουμε τη θέση μας απέναντι στους άλλους, συνεχώς.

Πώς θα φαινόταν άραγε στους Γερμανούς ψηφοφόρους και στους Φινλανδούς ψηφοφόρους (ακόμα χειρότερα εκεί που κρέμονται από μια κλωστή οι ισορροπίες) το να βγουν οι κυβερνήσεις τους και να πουν, «τους τα χαρίσαμε»;

Θα κρατήσουν σκληρή στάση και οι «αντίπαλοι» και εμείς. Σκληρή αλλά όχι αδιάλλακτη.

Εγώ περιμένω τη συνέχεια με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί δεν πιστεύω ότι όλη αυτή η καταπληκτική προσπάθεια διαπραγμάτευσης που έγινε μέχρι τώρα κρύβει πίσω της την επιθυμία να μην αλλάξει τίποτα.

Και για τις σημαντικές αλλαγές χρειάζεται χρόνος.

Στην Ελλάδα αυτές τις μέρες δικάζετε βιαστικά. Και άδικα. Τον ενθουσιασμό των πρώτων έργων και ημερών της κυβέρνησης διαδέχτηκε η βιαστική απογοήτευση. Να τον απολύσουμε κι αυτόν τον προπονητή.

Μήπως αυτό που κάνουν είναι η καλύτερη στρατηγική;

Μπροστά στα μάτια όλων (και μας βλέπουν ΟΛΟΙ) να δείξουμε ότι προχωράμε προς την ίδια κατεύθυνση αλλάζοντας προσεκτικά τους κανόνες του παιχνιδιού με σκοπό να δημιουργήσουμε τα περιθώρια ελιγμών που δεν είχαμε ποτέ; Μήπως αυτή τη φορά οι όροι δεν αλλάζουν σε βάρος μας αλλά υπέρ μας;

Για την επιλογή Παυλόπουλου, έχω να πω ότι ίσως έτσι του δίνει την ευκαιρία να δείξει ποιος είναι απελευθερωμένος πια από τις κομματικές επιταγές και να τον κερδίσει.

Άδικο να κρίνουμε την επιλογή ενός πολιτικού μόνο από το παρελθόν του. Αντιπροτείνω να την κρίνουμε από αυτά που θα κάνει σε σχέση με αυτά που δήλωσε ότι θα κάνει.

Λάθη και απάθεια δεκαετιών δε θα διορθωθούν σε ένα μήνα. Ας τους δώσουμε χρόνο, πριν τους καταδικάσουμε.

Και σίγουρα δε θα διορθωθούν μόνο από την κυβέρνηση. Όχι πάλι θεατές.

Καλή συνέχεια και σ” ευχαριστώ για όσα γράφεις.
Δημήτρης Γκίκας

(Αγαπητέ Δημήτρη, δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις. Δεν ξέρω αν είναι έτσι. Ούτε εσύ ξέρεις αν είναι έτσι. Μπορεί να είναι, μπορεί και να μην είναι. Η κριτική δεν κάνει κακό στην κυβέρνηση. Έχω γράψει πως εκεί που θα κρίνω οριστικά την κυβέρνηση είναι από την στάση της απέναντι στους ολιγάρχες. Περιμένω, αλλά δεν θα περιμένω για πάντα. Το θέμα των ολιγαρχών, των καναλαρχών και των άλλων νταβατζήδων δεν είναι θέμα του Eurogroup, ούτε της Μέρκελ. Είναι αποκλειστικά θέμα της κυβέρνησης. Κι εκεί δεν θα έχουν καμία δικαιολογία γιατί έχουν δεσμευτεί προεκλογικά. Να είσαι καλά.)

Γιατί άραγε η κυβέρνηση ξαναλέει «τα ίδια» με αλλά λόγια;

SavedPicture-201521022565.jpg