Δεν έχω εμπιστοσύνη στον κόσμο

SavedPicture-201521022565.jpg

Καλημέρα Πιτσιρίκο. Επειδή οι γνώμες είναι σαν την κωλοτρυπίδα, ξέρεις, και εγώ έχω μια, θα ήθελα να την πω και εγώ.

1ον. Η πολιτική κατάσταση είναι σαν την δίαιτα και εξηγούμαι:

Δεν μπορείς την μια μέρα να τρως κοψίδια και να πίνεις μπύρες και την επόμενη να πέφτεις στα γιαουρτάκια. Είναι μαθηματικά υπολογισμένο ότι το πιο πιθανό είναι μετά από 4-5 μέρες να επιστρέψεις και να ξαναπέσεις χειρότερα στα κοψίδια.

Δεν μπορεί μέχρι χτες να είσαι ραγιάς -μην παρεξηγηθώ δεν είναι σπόντα για κανέναν που σου γράφει απλά γενικότερα το εννοώ-, και την επομένη να πας στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

Δεν εμπιστεύομαι τον κόσμο, Πιτσιρίκο. Σκέφτονται τον δικό τους κώλο μόνο οι περισσότεροι.

2ον. Άκουσον μεν πάταξον δε

Περιμένω την συμφωνία για να κρίνω. Δεν ξέρω τι λέγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες αλλά αυτή την ώρα
παίζεται ένα πόκερ. Αυτή η διγλωσσία μερικές φορές μπορεί να είναι μέρος του παιχνιδιού, των εντυπώσεων
και για τους πολίτες και για την Ευρώπη. Θα αποφασίσω, όταν δω τι συμφωνήθηκε.

Επίσης περιμένω να δω τι θα γίνει στο θέμα της δικαιοσύνης που είναι κομβικό. Μεγαλοκαναλάρχες, λαμόγια,
κλείσιμο Αμυγδαλέζας, σκάνδαλα (Ζωή ξεκίνα το ξεσκαρτάρισμα).

3ον. Ας προσέχαμε για να είχαμε

Η ευκαιρία του 2012 χάθηκε, μην περιμένουμε να αλλάξουν και πολλά με την μία (Φάρροου). Πιστεύω πως το κόλλημα του Βαρουfucker με το πρόγραμμα-γέφυρα έχει να κάνει με το να προλάβουμε να διατυπώσουν τις απόψεις τους καλά, και επίσης να προλάβουν τίποτα εκλογές στην Ισπανία και αλλού. Να γίνει λογιστικός έλεγχος και να μπούμε στο παιχνίδι της διαπραγμάτευσης ακόμα πιο έτοιμοι. Για αυτό έχουν λυσσάξει να παρθούν οι αποφάσεις τώρα οι εκ της ΕΕ: για να χαθεί αυτό το αβαντάζ/προετοιμασία.

Για να μην κουράσω, δεν έχω εμπιστοσύνη στον κόσμο Πιτσιρίκο. Ούτε για αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ούτε για τίποτα ακόμα.

Συμφωνώ με τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να την απολαύσουν επόμενες γενιές και να έχουν εμποτιστεί σε αυτές από μικρή ηλικία. Ουσιαστικά, πιστεύω ότι ένα από τα πράματα που θα πρέπει πρώτα να γίνει είναι αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρέπει να γαλουχηθούν οι πολίτες στην αμεσοδημοκρατική διαδικασία. Να μάθουν ΣΩΣΤΑ την ιστορία και να μάθουν να έχουν γνώμη από μικρά για όλα, και έτσι σιγά σιγά θα αλλάξουν πολλά.

Με εκτίμηση,

Παντελής

Υ.Γ.1 Όπως πολλοί, έτσι και εγώ, θα είμαι και σήμερα στην πλατεία εδώ που μένω. Όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για ένα παιχνίδι εντυπώσεων που παίζεται παντού. Γιατί και εμείς είμαστε μέρος της διαπραγμάτευσης και των εντυπώσεων με στόχο και τους μέσα και τους έξω. Θυμήσου τον λιγοστό κόσμο που είχε μαζευτεί όταν είχε έρθει η Μέρκελ, πώς μεταφράστηκε στο εξωτερικό.
Υ.Γ.2 Πολλοί δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τους αφήνουμε να δούμε που το πάνε και πού θα φτάσει και μετά ας πλακωθούμε όλοι αγαπημένοι όπως ξέρουμε τόσα χρόνια να κάνουμε.
Υ.Γ.3 Υπομονή Πιτσιρίκο, 3 μηνάκια μείνανε για τα μπάνια μας

(Αγαπητέ Παντελή, δεν έχουμε και πολλές επιλογές πια. Όταν ήταν ακόμα νωρίς, εμείς κάναμε σαν όλα αυτά να συμβαίνουν αλλού και διώχναμε την χρεοκοπία από το μυαλό μας σαν να ήταν κακή σκέψη και όχι η πραγματικότητα. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον κόσμο γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Αυτοί είμαστε, οπότε πρέπει να τα καταφέρουμε. Εγώ θα ξεκινήσω τα μπάνια πιο σύντομα φέτος, γιατί πέρσι έκανα λιγότερα από εκατό, και δεν έγιναν ασπίδα για την υγεία μου. Να είσαι καλά.)     Δεν έχω εμπιστοσύνη στον κόσμο

SavedPicture-201521022565.jpg