Η ΘΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν την δουλειά

wpid-20150417085416

Το ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που συνεδρίασαν σήμερα, αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, αλλά την ίδια στιγμή τονίζουν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και περισσότερη προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα στα θέματα τα οποία παραμένουν ανοικτά.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν του Eurogroup για Ελλάδα:

Το Eurogroup αξιολόγησε σήμερα την πορεία των εργασιών των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Καλωσορίζουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός των διαδικασιών εργασίας κατέστησε δυνατή την επιτάχυνση και έχει συμβάλει σε μία πιο ουσιαστική συζήτηση. Την ίδια στιγμή, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και περισσότερη προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα στα θέματα τα οποία παραμένουν ανοικτά. Ως εκ τούτου χαιρετίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν την εργασία τους με τους θεσμούς, με σκοπό την επίτευξη μία επιτυχούς κατάληψης της αξιολόγησης εγκαίρως.

Το Eurogroup επανέλαβε ότι η ανακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το βασικό πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Μόλις οι θεσμοί συνάψουν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την κατάληξη της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για ενδεχόμενη καταβολή των κεφαλαίων που απομένουν με βάση την υφιστάμενη συμφωνία.