Ο πανικός του βοθροτύπου

wpid-20150417085416

Άλλο πράγμα το τι γίνεται στον κόσμο και άλλο πράγμα το τι είναι είδηση. Παραδείγματος χάριν:

Ουρές σχηματίζουν οι συνταξιούχοι έξω από τις τράπεζες κάθε μήνα τέτοιες μέρες από τότε που καταργήθηκε το να τους πηγαίνει ο ταχυδρόμος τη σύνταξη στο σπίτι, δηλαδή εδώ και περίπου είκοσι χρόνια. Οι ίδιες αυτές ουρές που σχηματίζουν οι συνταξιούχοι έξω από τις τράπεζες έγιναν «είδηση» εδώ και μόλις δύο μήνες.

Γιατί έγιναν «είδηση» οι ουρές των συνταξιούχων; Διότι ο βοθροτύπος θέλει να δημιουργήσει εικόνα ανασφάλειας και πανικού. Διότι ο βοθροτύπος δεν νοιάζεται για τη βλάβη που προκαλεί στην κοινωνία και την εθνική Οικονομία. Διότι ο βοθροτύπος  θ έ λ ε ι   να προκαλέσει βλάβη στην κοινωνία και την εθνική Οικονομία.

Η βλακεία του, που δεν κρύβεται, τον προδίδει. Για να δικαιολογήσει την «είδηση» και να φιλοτεχνήσει εικόνα αδιαμφισβήτητης ανασφάλειας και αδιαμφισβήτητου τραπεζικού πανικού, δεν φροντίζει να θυμίσει ότι οι ίδιες ουρές σχηματίζονται εδώ και είκοσι χρόνια. Όχι. Ίσα-ίσα, επισημαίνει κιόλας ότι οι συνταξιούχοι θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιήσουν το e-banking!.. Οι συνταξιούχοι να χρησιμοποιήσουν το e-banking!!!

Δεν είναι όμως η βλακεία του βοθροτύπου που μ’ ενοχλεί, αλλά η βεβαιότητά του ότι απευθύνεται σε ζώα, καθώς επίσης και η βεβαιότητά του ότι κανείς δεν πρόκειται να τον συμμαζέψει. Και αυτό δεν μ’ ενοχλεί απλώς. Μ’ εξοργίζει.

Εύχομαι να έχουν δίκιο οι ψυχολόγοι, όταν λένε ότι, σε τέτοιες περιπτώσεις, εκείνος ο οποίος στην πραγματικότητα έχει τον πανικό προσπαθεί να τον μεταθέσει στους άλλους.

sotosblog