Η σπουδαία ανακάλυψη των ημερών

SavedPicture-201562415276.jpg

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει, λέει, τις επενδυτικές συμφωνίες που γέννησε το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κρεμλίνο, αρκεί, λέει, να είναι συμβατές με το Κοινοτικό Δίκαιο. Μάλιστα!

Πρόκειται, φυσικά, για το ίδιο Κοινοτικό Δίκαιο που ήταν μια χαρά ευανάγνωστο, αλλά, αν και ευανάγνωστο και σε πλήρη ισχύ, παραβιάζονταν κατάφωρα και με ατάραχη περιφρόνηση, όταν επιβάλλονταν τα μέτρα της Τρόικας κατά του ελληνικού λαού. Τότε, όμως, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα, δηλαδή η μία από τις τρεις μουτσούνες που βλέπαμε κάθε τόσο στην τηλεόραση να μας έρχονται αρμένικη βίζιτα, δεν ανησυχούσε καθόλου για το Κοινοτικό Δίκαιο. Ίσα-ίσα που, αν κι εκ της θέσεώς του είχε ως αποκλειστικό καθήκον να επιβλέπει ακριβώς κατά πόσο τα μέτρα κατά του ελληνικού λαού ήταν συμβατά με το Κοινοτικό Δίκαιο, εκείνος, αντίθετα, είχε προτιμήσει να γράψει το Κοινοτικό Δίκαιο στα παλιά του τα παπούτσια και να κάνει τον Αλέκο. Έτσι κι αλλιώς τα καινούργια του παπούτσια τα γυάλιζαν γονατιστοί ο Αντωνάκης, ο Βαγγελάκης και τα λουστράκια τους. Κι έτσι, το Κοινοτικό Δίκαιο έγινε τρύπιο παπούτσι σε τρύπια σκουπιδοσακούλα.

Τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας το ‘κοψε μέχρι Κρεμλίνο μεριά, είπε και ο Αλέκος να χωθεί ολόκληρος μέσα στο σκουπιδοτενεκέ. Και τι νομίζετε ότι βρήκε στον πάτο του; Το Κοινοτικό Δίκαιο! Σπουδαία ανακάλυψη! Εύρημα για πολλά συγχαρητήρια!

Αυτά τα ολίγα, φίλοι μου, χρονιάρες μέρες. Όχι τίποτε άλλο, αλλά πέρασε πολύ καιρός που έχω να γράψω και δεν κάνει. Θέλω να πω, δεν κάνει να μην σας ευχηθώ. Καλή Ανάσταση!

http://sotosblog.com/2015/04/10/η-σπουδαία-ανακάλυψη-των-ημερών/