Οι Rolling Stones αδειάζουν την γωνιά στον Βαλάντη της Αρίας φυλής

wpid-wp-1460571442862.jpeg

Ο Νότης, λιγάκι ο Πλούταρχος άλλα το μάζεψε, καλώς και τον Βαλάντη σε κορώνες ρατσιστικές, τάχα κοινού νου, ειλικρίνειας και «λεβεντιάς». Ζώντας εποχές πρωτόγνωρες για την Ιστορία της Ευρώπης, με ανθρώπους σακατεμένους να ζουν στα όρια ξένων και εχθρικών χωρών και τα κράτη τα πολιτισμένα να τους πυροβολούν ή σαν το δικό μας να απαγορεύουν σιγά σιγά τις εικόνες από την Ειδομένη ή το Πειραιά, οι Έλληνες καλλιτέχνες βρίσκουν ευκαιρία για να προτάξουν απόψεις που έως και επικίνδυνες είναι, όσο υπάρχουν συνάνθρωποι μας που τους παίρνουν σοβαρά.

Ο Βαλάντης, τραγουδιστής που εμφανίστηκε και μεσουράνησε τον περασμένο αιώνα, στη δεκαετία του 90, με χαίτη, φαβορίτες, μύστακα τύπου Notis, παπούτσια μυτερά από φίδια και στραφταλιζέ υποκόμισσα, δαχτυλίδια και βραχιόλια, ζούσε όπως όλοι οι σταρ του μπουζουκοποπ την παρακμή που επέφερε στο είδος η οικονομική κρίση. Βγήκε πάλι στον αφρό της δημοσιότητας από μια δήλωση πως ο «Πάριος έπρεπε να έχει σταματήσει να τραγουδά από τα 50», πως ο ίδιος αυτό θα κάνει στα 50 του και πως «δεν μπορεί να βλέπει μεγάλους ηλικιακά ανθρώπους να τραγουδούν, όποιοι κι αν είναι».

Φυσικά και ο Βαλάντης θεωρεί εαυτόν καλύτερο λόγο νεότητας και πως θα πληρώναμε ως κοινό να ακούσουμε αυτόν και όχι τον Πάριο, την Μαρινέλλα, την Αλεξίου, τον Νταλάρα, τη Μούσχουρη, τον Βοσκόπουλο, την Μπάρμπαρα Στρέιζεντ, την Μπέντι Μίντλερ, τους Rolling Stones, τον Μπομπ Ντιλαν, τον Sting, τους U2 και πολλούς άλλους που έχουν περάσει τα 50! Και στα 320 αυτούς θα προτιμούσαμε παρά τον Βαλάντη να κοντοζυγώνει στα 40 και να τραγουδά ως βραχνιασμένος Πλαθιντο Ντομίνκο (σ.σ: τα χει περασει τα 50!), «γρήγορα μια ασπιρίνη, το κορμί της είναι δίνη, κι έχει απόψε και σελήνη, δε φταίω ό,τι γίνει» (σ.σ: ότι φταις, φταις άλλα δε βαριέσαι τώρα!).

Ο κοινωνικός φασισμός όπου ένας τραγουδιστής πότε πρωτοκλασάτος, θεωρεί όλους τους άνω των 50 ακαλαίσθητους για να εμφανίζονται και ρωτάμε και την άποψη τους, αντί να τον αγνοούμε πλήρως, είναι εφιαλτική πραγματικότητα. Παρ όλα αυτά ο νεαρός –σχεδόν- τραγουδιστής βρίσκεται ως παίκτης στο Your Face Sounds Familiar του ΑΝΤ1 και βρίσκει πάλι αιτία για να δίνει συνεντεύξεις. Φυσικά και δεν θα ασχολιόμασταν μαζί του, αν το σόου που εμφανίζεται δεν έκανε υψηλά νούμερα τηλεόρασης με ένα κοινό να τον θεωρεί έως και πρότυπο και να διαβάζει ότι είπε στην Τίνα Μεσσαροπούλου και στο περιοδικό “YOU”.

O μέγας καλλιτέχνης αγναντεύοντας την αθανασία της μεγάλης του τέχνης, θέλησε να απαθανατιστεί απαντώντας σε κάποιο σχόλιο της Ναταλίας Γερμανού. «Μιλάνε όλοι για ρατσισμό αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει να είναι χοντρός, κανείς δεν γουστάρει τους χοντρούς. Όλοι παρατηρούν τους κοιλιακούς των άλλων. Άκουσα τη Ναταλία Γερμανού να αναφέρεται στο πάχος, αλλά με πόσους χοντρούς έχει πάει η Ναταλία; Ας μας πει… Μην κοιτάει τους κοιλιακούς και τα τεκνά και μετά λέει εμένα ρατσιστή!». Κανείς δε γουστάρει τους χοντρούς, φυσικά άλλα ούτε και οι χοντροί, οι μεσαίου κυβισμού, οι αδύνατοι, οι οστεώδεις, μπορεί να μη γουστάρουν κάποιον μεσόκοπο, χωρίς μαλλιά, που έχει ξεπεραστεί, με κακή οδοντοστοιχία, με σκιστά μάτια, με μουστάκια, με μακριά πόδια. Γιατί άμα θες να βρεις αιτίες να δείξεις τον φασισμό σου και την κακία σου, μπορείς! 

Φυσικά, η ηρωική Ναταλία εμφανώς δυσαρεστημένη, απάντησε πως «Εγώ είχα σχέση με άνθρωπο που τον γνώρισα λεπτό και κατά τη διάρκεια που ήμασταν μαζί πήρε 10 κιλά… Δεν το χώρισα γιατί πήρε κιλά». Έλα ρε Ναταλάκι! Τέτοια και εσύ θυσία! Άμα ο άνθρωπος κοιτάει την ουσία, ζυγίζει τους συντρόφους του κάθε μήνα!

image

http://kourdistoportocali.com/read-this/o-valantis-tis-arias-fylis-ke-alla-anekdota/