ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ 6 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ- OΡΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΣΤΑ 60 ΕΥΡΩ!

wpid-wp-1435540333753.jpeg

Κλειστές τράπεζες μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα (7 Ιουλίου) και περιορισμό στις αναλήψεις -σύμφωνα με πληροφορίες το ημερήσιο όριο θα είναι 60 ευρώ!- για να διασφαλιστεί η ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα περιλαμβάνει η εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, η οποία παραδόθηκε στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εισήγηση, δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες ακόμα και μία ημέρα μετά δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής και τίθενται περιορισμοί στις αναλήψεις ανά πρόσωπο και ανά τράπεζα, στις διατραπεζικές και στις διασυνοριακές μεταφορές κεφαλαίων, αλλά και άλλα μέτρα, όπως απαγόρευση πρόωρης λήξης προθεσμιακών καταθέσεων.

Στο Συμβούλιο, εκτός του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, μετείχαν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ότι «στο Συμβούλιο υπήρξε πολύ καλή συνεργασία, με ταύτιση απόψεων και απόλυτη σύμπνοια. Κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο υπουργείο, ο κ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι «θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί για να διασφαλίσουμε την ομαλή καθημερινότητα των πολιτών».

πηγή: nooz.gr