Το αυτοτσιμπούκωμα

SavedPicture-201562382552.jpg

Αγαπητέ μου Πιτσιρίκο, μετά από 5 μήνες «σκληρής» διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, φαίνεται πως έρχεται η ώρα της μεγάλης συμφωνίας, του έντιμου συμβιβασμού, της ολοκλήρωσης. Απομένει μονάχα η εργασία των τεχνικών κλιμακίων που πρέπει να πάρουν τα μέτρα για το καινούργιο ευρωπαϊκό κοστούμι της Ελλάδας που αυτή την φορά δεν θα είναι από κασμίρ, θα είναι ξύλινο.

Χαρούμενος ο μπαρουτοκαπνισμένος Κρητίκαρος, καθηγητής Σταθάκης, έστειλε πρώτος το χαρμόσυνο μήνυμα της σωτηρίας μέσα από το Βρετανικό BBC.

Οι εταίροι και δανειστές θα σώσουν την ελληνική οικονομία από το συνεχόμενο bank run που οι ίδιοι προκάλεσαν τους προηγούμενους μήνες. Ψηλά στο καμπαναριό ο αγγελιοφόρος πότε φωνάζει πως «η πόλις εάλω» και πότε πως «η πόλις σώθηκε».

Μια «πόλις» βυθισμένη στα σκατά και στην παράνοια και για τον λόγο αυτό τυχερή μέσα στην ατυχία της. Η παράνοια μπορεί να καταστρέψει την όποια ομορφιά βαφτίζοντας την κόλαση. Μπορεί επίσης να μετατρέψει την χύτρα μέσα στην οποία βράζουμε σε δροσερό τζακούζι. Η παράνοια σώζει! Ενίοτε κι ολόκληρες χώρες. Ακόμα και ολόκληρες Ηπείρους ιδίως αν αυτές είναι γερασμένες.

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η νίκη αχνοφέγγει αλλά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ολοκληρωτικά.

Ακόμα και τώρα, οι γενναίοι του ΣΥΡΙΖΑ μάχονται για το 13% ΦΠΑ στο ρεύμα και στην εστίαση. Τα παλικάρια του Αλέξη σφάζουν τον έναν Ντάισεμπλουμ μετά τον άλλον. Δεν θα περάσουν τα παλιοτόμαρα.

Από όλα θα κάνουμε, αλλά φιλί στο στόμα με γλώσσα δεν έχει! Είμαστε «αριστεροί» εμείς. No pasaran, κουφάλες!

Κι όταν ο θίασος επιστρέψει «νικητής και τροπαιούχος» πίσω στην homeland θα αρχίσει το λεγόμενο και «αυτοτσιμπούκωμα».

Ξέρεις τώρα, τα συνηθισμένα. Πόσο σπουδαίοι είμαστε, τους σκίσαμε, τους πήραμε τα σώβρακα, έτσι διαπραγματεύεται ο Πειραιάς, κλπ, κλπ.

Και η ιστορία του νεώτερου «Ελληνικού» κράτους θα συνεχίσει τον δρόμο των μεγάλων επιτυχιών και των «νυν υπέρ πάντων αγώνων».

Καρτερώντας τις επόμενες κρίσιμες ημέρες, όπου όλοι θα κρατούν ξανά την ανάσα τους, παίρνοντας το ρίσκο να αμολήσουν νέες εθνικές πορδές μέσα στο κλειστό δωμάτιο.

Στο μεταξύ, τα ραδίκια στα χωράφια θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν κάτω από τον λαμπρό ήλιο και τον καταγάλανο ουρανό.

Και κάποιοι από εμάς θα τα δουν ανάποδα.

Φιλιά πολλά από την –γάμησε τα– Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Σαράντα «κρίσιμες και δύσκολες ημέρες έμειναν» μέχρι να ξεκινήσουν οι διακοπές και τα μπάνια.

«Οι Γερμανοί μας κυνηγούν μα εμείς δεν τους ακούμε
εμείς θα τη σαλτάρουμε ώσπου να σκοτωθούμε
Θα σαλτάρω θα σαλτάρω τη ρεζέρβα να τους πάρω»

(Αγαπητέ Ηλία, ένα ακόμα τυπικό κεφάλαιο της Ιστορίας του ελληνικού κράτους. Έτσι γινόταν πάντα στην Ελλάδα, γιατί να γίνει αλλιώς τώρα; Όσο υπάρχουν δάνεια, θα υπάρχει και η Ελλάδα. Η Ελλάδα φτιάχτηκε για να παίρνει δάνεια. Βέβαια, η μάσα από τα δάνεια δεν φτάνει -και ποτέ δεν έφτανε- για όλους. Είναι μόνο για τους εκλεκτούς, τις «υγιείς δυνάμεις» του τόπου. Τον είχα δει τον Γενίτσαρη αρκετές φορές. Γυάλιζε το μάτι του, όταν χόρευε κάποια όμορφη κυρία. Ηλία, κούκλα η Ελλάδα αυτή την εποχή. Εκατομμύρια τουρίστες στα νησιά. Οι Έλληνες στα σπίτια τους. Προσπάθησε να μην κάνεις διακοπές τον Αύγουστο, αν γίνεται. Η καλύτερη εποχή είναι τον Σεπτέμβριο αλλά, επειδή υπάρχουν και σχολεία, καλή εποχή είναι και τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Να είσαι καλά.)

pitsirikos.net