Tην λήξη της κυβέρνησης σφύριξε ο Schaeuble;

wpid-wp-1460322866664.jpeg

“Μυστηριώδεις” δηλώσεις Schaeuble στην γερμανική τηλεόραση. Σχεδόν απειλητικές για την Ελλάδα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γεμάτες μεταφορικές έννοιες.

Αρχικά δήλωσε αισιόδοξος ότι “οι πιστωτές θα βρουν λύση στο ελληνικό ζήτημα τις επόμενες εβδομάδες…”

Δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευτο. Ως τις επόμενες βδομάδες άλλωστε μπορούν να συμβούν πολλά στην Κολομβία των Βαλκανίων και να οδηγηθεί η χώρα σε περιπέτειες. Ο Πειραιάς και η Ειδομένη είναι μπαρουταποθήκες με τους Χρυσαυγίτες να παίζουν με την φωτιά.

Είπε επίσης ότι η λύση δεν θα περιλαμβάνει ανακούφιση του χρέους. Με αυτό τον τρόπο άδειασε το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφοφόρους του. Ο Wolfgang Schaeuble όχι απλά το ξέκοψε αλλά αιτιολόγησε και το γιατί:

-Oι ωριμάνσεις του ελληνικού χρέους ήδη εκτείνονται σε διάστημα έως και 35 ετών, οι πληρωμές τόκων έχουν ανασταλεί για 10 χρόνια, όσοι μιλούν για ανακούφιση του ελληνικού χρέους, απλώς «δεν θέλουν να μιλήσουν για όσα πρέπει να κάνει η Ελλάδα» και για το πώς η Αθήνα θα ανταποκριθεί σε όσα έχουν συμφωνηθεί…

«Βοηθούμε την Ελλάδα, κερδίζουμε χρόνο», είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως οι δανειστές υπήρξαν πάντα συνεπείς στη συμφωνία, αλλά ήταν δύσκολο να κάνουν και την Αθήνα να φανεί εξίσου συνεπής.

Μέσα σε ελάχιστες λέξεις ο Σόιμπλε που δηλώνει ότι θέλει το ΔΝΤ στην ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο (οι δανειστές υπήρξαν πάντα συνεπείς στη συμφωνία, αλλά ήταν δύσκολο να κάνουν και την Αθήνα να φανεί εξίσου συνεπής) στην κυβέρνηση Τσίπρα να ανασάνει και να ελπίζει ότι θα μπορέσει να αποφύγει τις εκλογές εντός του 2016.

Οι λέξεις του Wolfgang Schaeuble σφίγγουν την θηλιά στον λαιμό της κυβέρνησης Τσίπρα. Εάν σκεφθείτε και την οργή του ΔΝΤ για τις Υποκλοπές κάποιοι μετράνε ήδη αντίστροφα το χρόνο ως τις κάλπες…

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-545/