Κυβερνείστε, ρε… Τι σας ζητάνε;

wpid-wp-1437762683589.jpeg

Γιατί χαίρεται και χαμογελά η Καγκελαρία; Μα, γιατί η Βουλή των (δεινοπαθούντων) Ελλήνων, εκτιμώντας την Γερμανική …γενναιοδωρία, ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το πακέτο των …«μεταρρυθμίσεων». Πρόκειται για «ένα ακόμη σημαντικό βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο διευθυντή της, Πέτερ Αλτμάιερ και προσέθεσε ότι δεν πρόκειται ακόμη για ολόκληρο το ταξίδι, αλλά για μια οπωσδήποτε καλή εκκίνηση.
Χαίρεται και χαμογελά και η Κομισιόν. «Η πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ότι οι ελληνικές αρχές έθεσαν σε εφαρμογή τη δεύτερη σειρά μέτρων εγκαίρως και με τρόπο που είναι συνολικά ικανοποιητικός», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.
Στον αντίποδα, διευρύνεται ο κατάλογος των κορυφαίων προσωπικοτήτων και διεθνών αναλυτών, που κατακεραυνώνουν το deal της 13ης Ιουλίου. Τελευταία ηχηρή παρέμβαση από τρεις φιλοσόφους, τον Γάλλο Ετιέν Μπαλιμπάρ, τον Ιταλό Σάντρο Μεζάντρα και τον Γερμανό Φριντερ Οτο Γουόλφ, μέσω του άρθρου που συνυπογράφουν στην εφημερίδα Λιμπερασιόν: «Χωρίς οικονομικό ορθολογισμό» είναι τα νέα μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα και «όπως προκύπτει, αποτελούν μνημόνιο για την αφαίμαξη και το διαμελισμό της ελληνικής οικονομίας».
Αν τα προηγούμενα μνημόνια οδήγησαν την Ελλάδα στον τάφο της, πώς το νεότερο Μνημόνιο θα την αναστήσει;
Να δεχτούμε, σύντροφοι, ότι στις διαπραγματεύσεις δεν μπορέσατε να κάνετε αλλιώς. Δεν μας είπατε, όμως, τι σας εμπόδισε να κυβερνήσετε. Η ανικανότητα ή η ανοησία; Να κυβερνήσετε με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Επί έξι μήνες παρακολουθούσαμε τους κυβερνώντες να …παίζουν τους υπουργούς στα κανάλια της Διαπλοκής.
Ο πήχυς που σας κληροδότησε το φαύλο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας είναι πολύ χαμηλά.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει χρέος να κάνει τη διαφορά. Εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να θέσει τις βάσεις, ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα, για πρώτη φορά, σε μια φυσιολογική χώρα.
Κατ΄ αρχάς να στρέψει την προσοχή της στην εξεύρεση εκείνων των πολιτικών αντίβαρων που θα κάνουν κοινωνικά ανεκτή τη μεγάλη συνθηκολόγηση. Πολιτική βούληση, γνώση και αποφασιστικότητα χρειάζεται για να θεραπευτούν οι παθογένειες του ελληνικού κράτους και να εξαρθρωθεί το πελατειακό σύστημα επάνω στο οποίο εδραιώθηκε η χρεοκοπημένη μεταπολιτευτική μας Δημοκρατία.
Η καταπολέμηση της διαφθοράς και διαπλοκής, η δίκαιη κατανομή των βαρών και οι επενδυτικές και αναπτυξιακές διέξοδοι είναι οι πρώτες προτεραιότητες, που έθεσε πάλι ο πρωθυπουργός. Και η κάθε, μικρότερη ή μεγαλύτερη, νίκη ή ήττα σ’ αυτά τα μέτωπα θα καθορίσει και την τελική έκβαση του πολέμου.
Το ερώτημα, ωστόσο, είναι αν αυτό το αφήγημα μπορεί να το φέρει σε πέρας μια κυβέρνηση, που εκ των πραγμάτων στηρίζεται στις ψήφους των κομμάτων που βασίλεψαν μεταπολιτευτικά, ποτίζοντας το δένδρο της φαυλότητας και της κλεπτοκρατίας. Μέχρι ποιο σημείο έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει τους διεφθαρμένους, να διεκδικήσει την επιστροφή των κλεμμένων, να επιβάλλει όρους και κανόνες, που θα θέσουν τη χώρα σε τροχιά κανονικότητας;

Ίδωμεν!

ΥΓ. Πάντως, μέχρι τώρα δεν έχει ξηλωθεί το σύστημα της Διαπλοκής, της υποτέλειας και της διαφθοράς ούτε έχουν ενεργοποιηθεί και αξιοποιηθεί οι υγιείς δυνάμεις του τόπου!

Filed under: Uncategorized
CommentsVisit website
Γράφει ο Μαγια