Ξαφνικά νέο κανάλι στον αέρα σε συχνότητα του καταζητούμενου Κυριακίδη

wpid-wp-1463931722097.jpeg

Πρώτα τα στοιχεία του ρεπορτάζ: νέος τηλεοπτικός σταθμός γεννήθηκε με την ονομασία ALERT (και λογότυπο που παραπαίμπει στο ALTER) και εκπέμπει στη συχνότητα του SUNNY συμφερόντων Πέτρου Κυριακίδη. Προσπερνώντας το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας αγνοείται, αλλά κυρίως καταζητείται – μεταξύ άλλων, για το σκάνδαλο της Proton Bank… Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο νέος σταθμός με την ονομασία ALERT που εμφανίστηκε στις οθόνες μας το τελευταίο 15νθήμερο, ανήκει σε πρώην βουλευτή και τον αγόρασε (άγνωστο από ποιον και κάτω από ποιες συνθήκες) περίπου προς 2.500.000 ευρώ. Μάλιστα οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι μέρος του ποσού, αν όχι όλο, προέρχεται από ρωσικά κεφάλαια.

Σημειώνεται ότι στον εν λόγω σταθμό έχουν εμφανιστεί και κάνουν εκπομπή οι δημοσιογράφοι Γιώργος Βλάχος, Κυριάκος Βελόπουλος, Ανδρέας Καψαμπέλης κ.ά.

Δεν είναι λοιπόν ότι το όνομα του σταθμού και η γραμματοσειρά του παραπέμπουν ευθέως στο ALTER και στο logo του… Άλλωστε αυτό από μόνο του δεν είναι, ούτε επιλήψιμο ούτε αθέμιτο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται το ALTER.

Το σημαντικό είναι ότι γίνονται αγοραπωλησίες τηλεοπτικών σταθμών… Κανάλια από τη μια στιγμή στην άλλη αλλάζουν χέρια και ονομασίες… Χωρίς την ελάχιστη διαφάνεια που απαιτείται σε αυτές τις διαδικασίες, μιας και οι εν λόγω εταιρίες, δεν είναι απλές εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά τηλεοράσεις των οποίων η λειτουργία ορίζεται από το Σύνταγμα και εκπέμπουν σε συχνότητες οι οποίες είναι δημόσια περιουσία.

Ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπαινισσόμαστε ότι υπήρξε παράνομη συναλλαγή ή ότι τελέστηκε άλλη αξιόποινη πράξη… Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν κανάλια να αλλάζουν χέρια σε μια νύχτα… Να είναι άγνωστο το ποιος πούλησε σε ποιον, ποιος αγόρασε από ποιόν και φυσικά το τίμημα της αγοραπωλησίας… Σε μια στιγμή που επιχειρείται για πρώτη φορά να μπουν κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να είναι όλα διαφανή και προσβάσιμα στην ελληνική κοινωνία μέσω της Βουλής και των Ανεξάρτητων Αρχών.

Άραγε τι έχει να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία και μάλιστα εν όψει της θέσπισης κανόνων και στα περιφερειακά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα;

image

Πηγή: enimerosi24.gr