Ψήφισε ΝΑΙ

wpid-wp-1435996507822.jpeg

Ψήφισε Ναι, ίσως εκεί βρεις την ελπίδα μέσα από την επαναλαμβανόμενη πολιτική της τελευταίας πενταετίας.
Ψήφισε Ναι, αφού έμεινες ευχαριστημένος με τα μέτρα που έπληξαν μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρομεσαίους και μάλλον άφησαν ανεπηρέαστους – αν δεν τους έκαναν και περισσότερο μάγκες- τους λίγους και εκλεκτούς.

Ψήφισε Ναι, αφού εσένα δεν σε επηρέασε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα που έχει εκτιναχτεί στο 26% . Έχεις άλλωστε το μισθουλάκο σου και το βλέμμα σου φτάνει μέχρι το φράχτη του σπιτιού σου.

Ψήφισε Ναι, άλλωστε τι σε αφορούν οι στατιστικές των εφημερίδων που κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη αύξηση αυτοκτονιών την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ψήφισε Ναι, αφού μέσα στην τελευταία πενταετία και η παιδεία και η υγεία, δύο από τους βασικούς πυλώνες της κοινωνίας μας διαβρώθηκαν, έφτασαν στο «ιδανικό, κατάλληλο» επίπεδο αποσύνθεσης για περαιτέρω χειρουργικές επεμβάσεις.

Ψήφισε Ναι, μήπως έτσι θα διατηρήσεις τη διασφάλιση της κυριαρχίας της χώρας σου που σθεναρά υποστηρίχτηκε και δεν έγινε καμία προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων και καθολικού ξεπουλήματός της;

Ψήφισε Ναι, τι πειράζει και να συνταχθείς με τον Γιούνκερ. Μήπως σου είπαν τα αγαθά κατά τα άλλα κανάλια που παρακολουθείς ποιος είναι αυτός; Χρειάζεται να σε απασχολεί εάν αυτός που μιλά για υποχρεώσεις και απαιτεί στυγνές «μεταρρυθμίσεις» από εξαθλιωμένους και αδύναμους λαούς, έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλο φοροαποφυγής μεγάλων πολυεθνικών στο Λουξεμβούργο, όπου ήταν πρωθυπουργός κλπ κλπ κλπ…

Ψήφισε Ναι, τι πειράζει και να συνταχθείς με τη Μέρκελ, τον Ολάντ και τον κάθε Ολάντ. Μήπως αυτοί δε σε «βοήθησαν» τις δύσκολες ώρες αντιμετωπίζοντάς σε ως πραγματικό «φίλο»-επενδυτή των γαλλογερμανικών τραπεζών, ως πραγματικό «φίλο και συνοδοιπόρο» στη γερμανική κυριαρχία-ηγεμονία που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της;

Ψήφισε Ναι, προτεραιότητα έχει η εκπλήρωση των υποχρεώσεών σου προκειμένου να παραμείνεις συνεπής σε Ταμεία- Προστάτες, όπως το ΔΝΤ. Άλλωστε η οικονομική πολιτική του Ταμείου και τα επακόλουθα αυτής για τους πληθυσμούς και τις χώρες που εφαρμόστηκε είναι ευρέως γνωστή.

Ψήφισε Ναι, ένιωσες άλλωστε αυτές τις μέρες κάποιος να επεμβαίνει στη χώρα σου, στον τρόπο που εδώ ασκείται η δημοκρατία, στον τρόπο που προσπαθεί να εκφραστεί η λαϊκή βούληση, στον τόπο που αυτή τη στιγμή γράφεται ιστορία;

Ψήφισε Ναι, αφού δε φάνηκε να σ’ ενοχλεί σ’ αυτή την ύστατη προσπάθεια για αναπνοή της δημοκρατίας η παρέλαση των σάπιων φαντασμάτων του παρελθόντος που έκαναν την εμφάνισή τους τώρα, λίγο πριν η ιστορία τους κλείσει την πόρτα στα μούτρα, λίγο πριν τα σκατά του βάλτου που δημιούργησαν τους τραβήξουν στον πάτο, λίγο πριν προφτάσουν ασθμαίνοντας και έρποντας να μας σώσουν και πάλι – όπως τότε- αφού πιαστούν από την τελευταία ρανίδα, την τελευταία ψευδαίσθηση εξουσίας.

Ψήφισε Ναι, είναι καλύτερα να είσαι προστατευμένος στη μικροκοσμική και νοσηρή σου ασφάλεια παρά να δώσεις μια ευκαιρία, μια ελπίδα κάτι να αλλάξει, κάτι να ανατραπεί, τολμώντας, και αξιώνοντας μια ζωή περήφανη, γεμάτη αξιοπρέπεια για σένα, για τα παιδιά σου, για τα παιδιά που έρχονται, για εκείνα τα παιδιά που μια μέρα θα σε κοιτάξουν στα μάτια.

Ψήφισε Ναι, άλλωστε έτσι συνηγορείς με αυτούς που «σέβονται την κυριαρχία ενός λαού, «σέβονται» το δικαίωμά του να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον και σίγουρα δεν υποβιβάζουν και δεν καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά του.

Ψήφισε Ναι, μπορείς έτσι ανενόχλητος και χωρίς αναστολές να προσθέσεις κι εσύ ένα λιθαράκι στην ιστορία του τόπου που γράφεται αυτή τη στιγμή.

Ψήφισε Όχι, εάν προβληματίστηκες σε κάτι από όλα αυτά.