Ανατριχιάζει η ολιγαρχία με την επιθετική άμυνα Τσίπρα

wpid-wp-1438492958021.jpeg

Από την δαιμονοποίηση της πιθανότητας η ελληνική κυβέρνηση να ετοίμαζε σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, περάσαμε στη φάση όπου δημοσιοποιούνται όλα. Την ώρα που οι δανειστές έχουν πάρει σβάρνα τα υπουργεία και «διαπραγματεύονται» με την κυβέρνηση, εμείς καίμε τις γέφυρες διαφυγής. Το τρίτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ.

Το γεγονός πως το σχέδιο Βαρουφάκη, αυτό που διέρρευσε από τις συνομιλίες του με κάτι γεράκια της αγοράς, ασχολείται κυρίως με την βελτίωση της ρευστότητας και της γραφειοκρατίας των χρεών, είναι τελικά το λιγότερο σημαντικό.

Δεν είναι λίγοι αυτοί άλλωστε, που υποστηρίζουν πως το εν λόγω σχέδιο θα ήταν ευεργετικό ακόμα και εάν ετίθετο σήμερα σε εφαρμογή. Με ευρώ. Σήμερα που δεν είναι έκτακτες οι συνθήκες, που όλα πάνε μια χαρά.

Ωστόσο, επειδή η τρόικα εσωτερικού έχει ήδη αρχίσει να σέρνει τον Βαρουφάκη σε επιτροπές και δικαστήρια για να δώσει εξηγήσεις, ο Αλέξης δεν θα μπορούσε να μείνει σιωπηλός. Και να ήθελε δηλαδή, ο Γιάνης αποκλείεται να τον αφήσει.

Την ώρα όμως που λέει πως αρκετές χώρες κρατούν ακόμα επάνω στο τραπέζι το Grexit, ο ίδιος και το Μαξίμου δίνουν σιγά-σιγά τις λεπτομέρειες του σχεδίου. Παράλογο;

Τέλος πάντων, είπαμε. Είμαστε Ευρωπαίοι, μένουμε Ευρώπη, θέλουμε ευρώ και δεν συμμαζεύεται.

Διαβάζοντας όμως τα όσα διαρρέουν από του Μαξίμου ως αντίμετρα σε ένα Grexit αλά Σόιμπλε, καταλαβαίνει κανείς τι εννοεί ο Τσίπρας και ο Παππάς «σχέδιο εκτάκτου ανάγκης».

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης ήταν ο έλεγχος του ΟΠΑΠ. Εκείνου του ΟΠΑΠ που πουλήθηκε σε εξευτελιστική τιμή, και ο έλεγχος και η επανακρατικοποίησή του θα πρόσφερε προοπτική στα ασφαλιστικά ταμεία. Τουλάχιστον μέχρι να ορθοποδήσουν. Χωρίς έκτακτες ανάγκες, ο ΟΠΑΠ μένει στην αγκαλιά του Μελισσανίδη.

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης ήταν η εθνικοποίηση των εθνικών οδών, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε μαζί με τους «Δεν πληρώνω», δηλώνοντας αλληλέγγυος με τους διαμαρτυρόμενους οδηγούς για τα υπέρογκα διόδια. Χωρίς έκτακτες ανάγκες, Μπόμπολας και Γερμανοί μπορούν ελεύθερα να ελέγχουν τους ελληνικούς δρόμους, για τους οποίους κάθε χρόνο πληρώνουμε τέλη.

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης ήταν η επανεκκίνηση ενεργειών έκδοσης του Χριστοφοράκου και η επανεξέταση του συμβιβασμού με τη Siemens. Χωρίς έκτακτη ανάγκη, η Siemens μπορεί να συνεχίζει ανενόχλητη.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ήταν ο έλεγχος θεμάτων διαφθοράς εταιρειών γερμανικών συμφερόντων όπως Siemens, OTE, Lidl, Allianz, ΜΑΝ, Hochtief. Χωρίς έκτακτες ανάγκες, κανένας έλεγχος δεν είναι απαραίτητος στους Γερμανούς.

Όπως δεν χρειάζεται και έλεγχος των εταιρειών που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς προμηθειών του ελληνικού Δημοσίου, αφού η έκτακτες ανάγκες τελικά δεν προέκυψαν.

Τα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, ήταν απλώς ένα σχέδιο επιβολής μίας στοιχειώδους δικαιοσύνης. Το οποίο, όπως λέει και ξαναλέει το Μέγαρο Μαξίμου, εγκαταλείφτηκε.

Δηλαδή, ο Τσίπρας θα άγγιζε τον ΟΠΑΠ, τους εργολάβους των εθνικών οδών, τις διεφθαρμένες γερμανικές εταιρείες, τους Χριστοφοράκους και τους λοιπούς φυγόδικους της Siemens, τις εταιρείες που νέμονται το δημόσιο, τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ και μια σειρά από άλλα ζητήματα (που και στο πρόγραμμα του ήταν και στο μυαλό κάθε λογικού ανθρώπου που ζητά δικαιοσύνη), μόνο στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δηλαδή εάν ο Σόιμπλε τόλμαγε να μας κουνήσει από το ευρώ, εμείς απειλούσαμε με την επιβολή δικαιοσύνης.. Μόνο στην περίπτωση Grexit. Αφού γλιτώσαμε το Grexit, πάνε στο καλό και τα σχέδια.

Την περίπτωση να κινηθεί η κυβέρνηση κατά των παραπάνω, στο Μαξίμου ονομάζουν «επιθετική άμυνα».

Στην εγκατάλειψη της επιθετική άμυνας μπορούμε να συμπεριλάβουμε και την υποχώρηση στο θέμα των Σκουριών και άλλων περιβαλλοντικών καταστροφών, το οριστικό ξεπούλημα των αεροδρομίων που υποτίθεται πως θα μπλόκαραν, το φόρο διαφήμισης στα κανάλια που εξαιτίας ενός «λάθους» δεν πέρασε στο νομοσχέδιο, την εφαρμογή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, την εγκατάλειψη των προσφύγων στο έλεος της τύχης στο Πεδίον του Άρεως και άλλες περιοχές, και βέβαια την βίαιη καταστολή της αστυνομίας του Δένδια που σήμερα διαχειρίζεται ο Πανούσης.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, άτεχνα ομολογουμένως, συνδέει την ουσιαστική απονομή δικαιοσύνης με ένα σχέδιο Grexit. Άμα φεύγει το Grexit, φεύγει και η δικαιοσύνη.

Ή που ο Αλέξης  θέλει τελικά να μας πείσει πως μόνος δρόμος είναι το Grexit, ή που είναι τόσο φοβισμένος και η κοροϊδία έχει χτυπήσει κόκκινο. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια η κυβέρνηση είναι πλέον που εγγυάται πως η διαπλοκή θα μείνει ανέπαφη να συνεχίζει την κατοχή στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, αφού από το τραπέζι φεύγει το σχέδιο της «επιθετικής άμυνας» του Τσίπρα, θα πρέπει σύντομα να έρθει το δικό μας εναλλακτικό. Άλλωστε, ο Τσίπρας δεν ήταν παρά το plan A.

Ο Αλέξης μπορεί να δέχτηκε πως του απαγορεύεται να κατέχει Plan B. Αυτό σημαίνει πως απαγορεύεται και σε εμάς να εφαρμόσουμε τέτοιο;

Ας το πούμε αμυντική επίθεση, κατενάτσιο ή 4-4-2. Αλλά ας αντιδράσουμε.

Γιατί εάν τους βλέπεις να σημαδεύουν και πουθενά τριγύρω δεν διαπιστώνεις έναν ξεκάθαρο στόχο, είναι μάλλον γιατί ο στόχος είσαι εσύ…

pitsirikidotnet.gr

https://rebeliskos.wordpress.com/2015/08/01