Μερικές τελευταίες πινελιές

wpid-wp-1439058499040.jpeg

Και να που βάλαμε μυαλό. Και μετά από πεντέμισι μήνες νάζια και υπεκφυγές, παραδεχτήκαμε πως άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Υπάρχουν μερικές προσθήκες, λίγες προσθαφαιρέσεις. Μερικές πινελιές. Εναλλακτική όμως, δεν υπάρχει.

Έτσι, επιτέλους, σήμερα η συμφωνία είναι έτοιμη, γραμμένη, στοιχισμένη και απεσταλμένοι από τους αγαπητούς εταίρους για μερικές τελευταίες πινελιές.

Κι εμείς, καταλάβαμε επιτέλους πως σήμερα ένας άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη ζωή του μόνος του, να παλέψει για να αντιμετωπίσει την αγορά ως ίσο προς ίσο απέναντι στους υπόλοιπους, πως για όλα στη ζωή το σημαντικό είναι η προσφορά και η ζήτηση. Έτσι, χωρίς αντίδραση.

Μάθαμε ρε παιδί μου. Μας απεδείχθη δια της επιβολής.

Μπήκαμε στο νόημα του σύγχρονου καπιταλισμού και της δια της υποταγής στον ισχυρό νομοθεσίας του, δεχόμαστε να την εισάγουμε στη χώρα κόντρα στη λαϊκή βούληση.

Μετά από πέντε χρόνια διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της Δημοκρατίας, εμείς προτάσσουμε την μέθοδο της υποταγής στον εξουσιαστή.

Πήραμε απόφαση πως «έτσι δουλεύουν τα πράγματα», επειδή «το παν είναι η σταθερότητα» ώστε «να σώσουμε ότι προλάβουμε» με μπόλικο «δεν πρέπει να βυθίσουμε τη χώρα στο χάος».

Η ιδεολογία, η πολιτική και η αντίσταση μεταβλήθηκαν σε χόμπι, που όταν τα πράγματα δεν είναι πολύ σοβαρά και όταν δεν διακυβεύονται πολλά, το εξασκούμε.

Δεν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να μην έχει καταλάβει πως βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οικονομικό.

Πως είναι δυνατόν να γνωρίζεις εκ των προτέρων που θα εξελιχθεί η αντίδραση στον χτύπημα του εχθρού. Ούτε και δυνατό.

Αυτός δεν είναι λόγος ενοχής. Ούτε λόγος αυτοακύρωσης.

Οι εταίροι αποδεικνύουν ημέρα με την ημέρα πως αποκλειστικός τους στόχος είναι να βάλουν μπουρλότο στη χώρα, αφού οι πολίτες της έτσι κι αλλιώς τους έχουν αποδείξει πως δεν χρήζουν της εμπιστοσύνης τους.

Γι’ αυτό όλες αυτές οι ρήτρες, τα ταμεία των 50 δισ., τα πολλαπλά μέτρα υποταγής και όλα τα υπόλοιπα.

Απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό, ακόμα κι εάν σύντροφοι υποτάσσονται με δέος, μόνο μία απάντηση υπάρχει.

Όλες οι μπογιές του κόσμου. Όλα τα χρώματα. Κάθε πιθανός και απίθανος συνδιασμός.

Με πορδές δεν βάφονται αυγά. Όσες πινελιές και να βάλεις.

https://rebeliskos.wordpress.com/2015/08/08