Υπόθεση Μαρτίνη: Και νέο «αμαρτωλό» έμβασμα 3 εκατ. δολαρίων στον λογαριασμό της μίζας

wpid-wp-1465113833559.jpeg

Το έχουμε επισημάνει πάμπολλες φορές … Όσο θα ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης Μαρτίνη, όσο θα ανοίγουν στόματα και θα μιλούν για το «όργιο» των εκατομμυρίων που γινόταν στους λογαριασμούς του άλλοτε ισχυρού άνδρα του «Ερυθρού Σταυρού» και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», τόσο θα αποκαλύπτεται το μέγεθος ενός σκανδάλου, με προεκτάσεις που θυμίζουν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης «Real News», μετά τα 3,1 εκατ. μάρκα που εμβάζονται στην εταιρεία συμφερόντων του Mijas από τη γερμανική Hospitalia – η οποία είχε συμβληθεί με το «Ερρίκος Ντυνάν» για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού – ακόμη ένα ποσό, το οποίο ξεπερνά τα 3 εκατ. δολάρια φαίνεται ότι μπήκε σε λογαριασμό του Ανδρέα Μαρτίνη.

Ήταν ένα «Σύννεφο» που… έβρεχε εκατομμύρια!

Το ποσό αυτό εμφανίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπό την κωδική ονομασία «Cloud» (σ.σ. «Σύννεφο») από την εξωχώρια εταιρεία «Agiorit Investment», της οποίας ο ιδιοκτήτης παραμένει, μέχρι στιγμής… φάντασμα!

Στον ίδιο λογαριασμό, μάλιστα, φαίνεται πως καταλήγουν την περίοδο 1995-2000 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όχι μόνον από την «Agiorit Investment», αλλά και από άλλες εταιρείες, αγνώστων ιδιοκτητών, όπως η «Adea» και η «Parnis Corporation».

Όπως υπογραμμίζει, εξάλλου, το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στις κινήσεις του «Cloud» φαίνεται πως υπάρχει συμμετοχή και φυσικών προσώπων, τα οποία, είτε βάζουν χρήματα στον λογαριασμό είτε τα αποστέλλουν. Με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, υπάρχει η χαρακτηριστική περίπτωση ενός γιατρού, ο οποίος φαίνεται να λαμβάνει μέσω του «Cloud», τέσσερα εμβάσματα των 150.000 δολαρίων, ένα των 650.000 δολαρίων κι ένα των 100.000 δολαρίων, την περίοδο 2001-2002.

Τα δαιδαλώδη μονοπάτια του «μαύρου» χρήματος

Την ίδια στιγμή, με βάση τα όσα αποκαλύπτει το εισαγγελικό πόρισμα, την ίδια χρονική περίοδο που μπήκαν τα 3,1 εκατ. μάρκα από τη Mijas στην Hospitalia, το ίδιο ακριβώς ποσό εμβάστηκε και σε ακόμη μία εταιρεία υπό την ονομασία «Guadarama», ο δικαιούχος της οποίας αναζητείται.

Κατά τις δικαστικές πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, τα χρήματα αυτά είναι πολύ πιθανό να συνδέονται με την υπόθεση Μαρτίνη, γεγονός που θα φανεί, ωστόσο, όταν ολοκληρωθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, που οι ανακριτές ετοιμάζουν, ώστε να αποκαλυφθούν όλα τα σκοτεινά μονοπάτια του χρήματος.

Ποιος «καίει» τον Μαρτίνη

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «Real News», ο Ανδρέας Μαρτίνης εμφανίζεται έκθετος για τα όσα είχε καταθέσει ενώπιον των ανακριτών Νίκου Τσιρώνη και Χριστόφορου Μάρκου σχετικά με τη διαδρομή των 3,1 εκατ. μάρκων.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο ίδιος είχε επικαλεστεί τον δικηγόρο Θεόδωρο Κοντογιαννόπουλο, εξάδελφο της συζύγου του Γεωργίας, ως το πρόσωπο που έβαλε στον λογαριασμό τα χρήματα αυτά, ισχυριζόμενος ότι αυτά προέρχονταν από τη ρευστοποίηση πατρικής επιχείρησης της συζύγου του και πως δεν ήταν μίζα από τη γερμανική Hospitalia.

Ωστόσο, καταθέτοντας ενώπιον των ανακριτικών αρχών, ο Κοντογιαννόπουλος «άδειασε» τον πρώην ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν», κάνοντας λόγο για «αποκυήματα φαντασίας».

Ο δικηγόρος, λοιπόν, υποστήριξε ότι η εταιρεία Mijas, της οποίας εμφανίζεται ο ίδιος ως οικονομικός δικαιούχος, άνοιξε κατ’ εντολήν του ίδιου του Μαρτίνη. Ο λόγος, όπως του είπε, ήταν μέσω του εν λόγω λογαριασμού «να πληρωθούν κάποιοι άνθρωποι».

Αυτή και μόνον η δήλωση του Κοντογιαννόπουλου ανατρέπει τα όσα είχε ισχυριστεί ενώπιον των ανακριτών ο Μαρτίνης.

Διαβάστε εδώ τι είχε καταθέσει ο Ανδρέας Μαρτίνης στις 30/05/2016

«Ρεσιτάλ» υποκρισίας Μαρτίνη: Δεν ξέρω από πού «έμπαιναν» τα εκατομμύρια!
Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να οδηγήσουν τη Δικαιοσύνη μακριά από την αλήθεια, ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, επιχείρησαν να πείσουν τις ανακριτικές αρχές ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό (!) για το «όργιο» εκατομμυρίων που γινόταν στους λογαριασμούς τους σε τράπεζες ή σε offshore.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Real News», τόσο ο Ανδρέας όσο και η Γεωργία Μαρτίνη αρνήθηκαν ενώπιον των ανακριτών Νίκου Τσιρώνη και Χριστόφορου Μάρκου την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται σχετικά με τη μίζα που φέρεται ότι είχε λάβει ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ερυθρού Σταυρού και του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από την εταιρεία Hospitalia International, προκειμένου να της ανατεθεί το 1998 η προμήθεια ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Και οι δύο ισχυρίστηκαν πως η μίζα, κατά το κατηγορητήριο, των 3,1 εκατ. δολαρίων, που δόθηκε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης -ποσό που μεταφέρεται από την προμηθεύτρια εταιρεία στον λογαριασμό τους μέσω του δικηγόρου και συγγενικού τους προσώπου Θεόδωρου Κοντογιαννόπουλου, ο οποίος όμως είχε εκ συμπτώσεως, όπως ισχυρίζονται, σχέση και με την εταιρεία- ήταν ακριβώς (!) το ποσό που κληρονόμησε από τον πατέρα της η Γ. Μαρτίνη.

Μάλιστα, ο Μαρτίνης ισχυρίζεται πως ο ίδιος είχε άγνοια περί των τραπεζικών και, ως εκ τούτου, τα πάντα χειριζόταν η σύζυγός του που είχε τις απαραίτητες γνώσεις.

Ιδού, λοιπόν, τι ισχυρίστηκε ο «εντιμότατος κύριος» Μαρτίνης ενώπιον των ανακριτών:

«Ελάμβανα γνώση των εμβασμάτων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, αμέσως όταν αυτά εκτελούνταν. Με ενημέρωνε για αυτά η σύζυγός μου, διότι εγώ είχα άγνοια περί τα τραπεζικά, ενώ η σύζυγός μου είχε τις απαραίτητες γνώσεις. Η αιτία δε για την οποία εισέρρευσε τμηματικά το ποσό που αναφέρεται στο κατηγορητήριο ήταν η καταβολή υπεσχημένου από την οικογένεια της συζύγου μου ποσού 3 ή 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, το έτος 1979 απεβίωσε ο πεθερός μου, γνωστός βιομήχανος, ο οποίος κατέλιπε μια μεγάλη κληρονομιά, που περιήλθε στα τρία του παιδιά, δηλαδή στη γυναίκα μου, στην αδελφή της και τον αδελφό της. Ειδικότερα, το 1979 η σύζυγός μου έλαβε ποσό ύψους 12 εκατ. δρχ., ως κληρονομιά, το οποίο φορολογήθηκε νομίμως. Πέραν των 12 αυτών εκατ. δρχ., ο πεθερός μου κατέλιπε ως περιουσιακό στοιχείο και το μερίδιο συμμετοχής του σε μια ναυτιλιακή επιχείρηση στην Αμερική.

Την επιχείρηση αυτή διοικούσε στην Αμερική ο αδελφός του πεθερού μου. Είχαν συμφωνήσει τα δύο αδέρφια Μαδούρου ότι τα όποια κέρδη προέκυπταν στην πορεία ή το όποιο προϊόν απέμενε από τη λύση της εταιρείας θα περιέρχονταν στα παιδιά τους, συμφωνία η οποία τηρήθηκε και μετά τον θάνατο του πεθερού μου. Τα χρήματα λοιπόν αυτά, 1,8 εκατ. δολάρια, τα οποία αποτελούν μέρος του υπεσχημένου, προέρχονται από την παραπάνω επιχείρηση και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του πεθερού, τα οποία και απέδωσε ο Κοντογιαννόπουλος με ένα μέρος της προμήθειας που έλαβε από τη Hospitalia για τις υπηρεσίες του».

image

http://www.newsbomb.gr