Μετά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, Εκτός Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάνης…

wpid-wp-1440145425296.jpeg

Τελικά το… νεύμα που περίμενε από τον Αλ. Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης για να εγκαταλείψει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε.

Μόνο που δεν έγινε απευθείας στον πρώην υπουργό Οικονομικών (αυτόν, ΑΝ θυμάστε, που ήθελε να χακάρει τα ΑΦΜ των ελλήνων καταθετών) αλλά στο κομματικό προεκλογικό επιτελείο. Ο κ. Τσίπρας έκανε ένα νεύμα στους κομματικούς στην Κουμουνδούρου λέγοντάς τους να μην τον συμπεριλάβουν στις εκλογικές λίστες. Οπως να μη συμπεριλάβουν και άλλους 43 βουλευτές που δεν ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο. Καλά, θα πείτε, γιατί 43 και όχι 44; Αφού μόνον οι 118 ψήφισαν. Επειδή ένας, ο κ. Γ. Ακριώτης από την Εύβοια, απουσίαζε κατά την ψηφοφορία και σκέφθηκαν πιθανόν να του δώσουν άλλη μία ευκαιρία. Θα τον τσεκάρουν προφανώς αν είναι σύμφωνος με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.

Ετσι ο ταλαντούχος κ. Βαρουφάκης μένει εκτός ψηφοδελτίων, αλλά, όπως μου λένε, δεν τολμούν ακόμη να του το ανακοινώσουν επίσημα. Ποιος ξέρει γιατί… Μήπως λόγω της προτέρας θητείας του στο Οικονομικών που είχε το παράξενο χόμπι να μαγνητοφωνεί τις συνεδριάσεις του Eurogroup; Μου εξήγησαν πάντως ότι αυτή η μέθοδος που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να μη διαγράφει τους διαφωνούντες, τους αντιρρησίες, τους αντάρτες κ Τ.λ. αλλά να μην τους συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτιά του αποδίδει. Ούτε γκρίνιες ούτε ενστάσεις ούτε καταγγελίες ούτε τίποτε. Είδατε να διαμαρτυρήθηκε η Ζωή που θα μείνει και αυτή εκτός ψηφοδελτίων; Το ερώτημα όμως που παραμένει αναπάντητο είναι το εξής: Αφού ο κ. Τσίπρας δεν είχε σκοπό να συμπεριλάβει τον κ. Βαρουφάκη στα ψηφοδέλτια, γιατί τον χαρακτήριζε επί έξι μήνες big asset για την κυβέρνησή του και προσφάτως κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τη Φώφη Γεννηματά ότι λέει «σαχλαμάρες» επειδή τόλμησε να καταθέσει ερώτηση για το περίφημο Plan B; ΒΗΜΑτοδότης

http://hellasforce.com/2015/08/21/